18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Προβλήματα με την παραγωγή του Galaxy S5: Part II

    Μια βδομάδα πέρασε από τη μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο που κατασκεύαζε PCBs για το Samsung Galaxy S5 και τώρα ακόμη ένα πρόβλημα στην κατασκευαστική διαδικασία της συσκευής έρχεται να φέρει την παραγωγή της “πίσω”.

    Το πρόβλημα αφορά την ISOCELL camera των 16 MPixels του Galaxy S5, καθώς σύμφωνα με αναφορές, η παραγωγή των φακών της είναι μάλλον προβληματική. Ο φακός της αποτελείται από 6 πλαστικά τμήματα αντί για 5 στο Galaxy S4, με αποτέλεσμα να είναι δυσκολότερη η κατασκευή του και κατ’επέκταση να έχει αυξηθεί πολύ το ποσοστό των “ελαττωματικών” φακών που παράγονται. Γύρω στο 20-30% του συνόλου κυμαίνονται οι “καλοί” φακοί και σύμφωνα με την ίδια πηγή, η μαζική παραγωγή των συσκευών καθυστερεί εξ’αιτίας αυτού του προβλήματος. Ακόμη και αν δεν επηρεαστεί η διαθεσιμότητα του Galaxy S5 εξ’αιτίας της κάμεράς του, σίγουρα η Samsung χάνει κάποια χρήματα από αυτή την προβληματική παραγωγή, καθώς το 70-80% των φακών πάνε στα σκουπίδια.

    galaxy s5 camera

    Με αυτά και με αυτά, η 11η Απριλίου είναι πολύ κοντά πλέον και μένει να δούμε αν εν τέλει η ζήτηση για το Galaxy S5 θα ξεπεράσει την προσφορά κατά πολύ και αν θα δημιουργηθεί θέμα με τη διαθεσιμότητά του. Stay tuned…

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles