19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Gest. Η συσκευή που θέλει να «σκοτώσει» πληκτρολόγιο και ποντίκι

    Το startup Apotact Labs που βρίσκεται πίσω από την πρόταση που βλέπετε στη φωτογραφία είχε μία ιδέα: να βρει έναν καλύτερο τρόπο ώστε να επικοινωνούμε με τις συσκευές μας (είτε πρόκειται για υπολογιστή είτε για κάποια φορητή συσκευή). Αναζητούσαν ένα gadget που θα μας επιτρέπει να διαχειριζόμαστε τις συσκευές μας, τώρα που αυτές μικραίνουν, τώρα που τα πληκτρολόγια και τα ποντίκια δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας όσο κάποτε. Και κάπως έτσι, δημιούργησαν το… Gest.

    Gest

    Το Gest είναι ένα μινιμαλιστικό wearable hand tracker που σας επιτρέπει να περιηγείστε στις συσκευές σας χρησιμοποιώντας τα χέρια σας και μόνο, αλλά με έναν περισσότερο smart τρόπο. Να μετακινείστε μεταξύ εφαρμογών απλά με… συσπάσεις των δακτύλων σας. Να στοχεύετε στην οθόνη σας, ώστε να μετακινείτε το δείκτη του “mouse” σ’ αυτήν. Να περιστρέφετε ένα αντικείμενο, κυριολεκτικά, πιάνοντάς το και περιστρέφοντάς το με το χέρι σας. Πρόκειται για ένα σύστημα εξαιρετικά ευέλικτο, που, μάλιστα, σας επιτρέπει να προγραμματίσετε προσαρμοσμένες χειρονομίες, ώστε απλά, κάνοντας μια κίνηση με το χέρι σας, να την συνδέσει με οποιαδήποτε ενέργεια επιθυμείτε. Όπως αντιλαμβάνεστε, φοριέται στα χέρια σας και τους δίνει αυτές τις “μαγικές” ικανότητες – κάνοντάς σας να αισθάνεστε σαν τον… Iron Man στην πραγματική σας ζωή.

    Πώς λειτουργεί; Όπως βλέπετε, διαθέτει ένα μαύρο λουράκι το οποίο τοποθετείται στην παλάμη σας και, με τη βοήθεια τεσσάρων καλωδίων, συνδέεται με τέσσερα προσαρμόσιμα μικρότερα bands για τα δάκτυλά σας. Με τη βοήθεια ενός συνδυασμού από επιταχυνσιόμετρα, γυροσκόπια και μαγνητόμετρα, μπορεί να χειριστεί τις συσκευές σας χωρίς να απαιτείται η ανάγκη χρήσης πληκτρολογίου ή mouse.

    Το Gest έχει μπει για χρηματοδότηση στο Kickstarter, όπου πολύ γρήγορα συγκέντρωσε το ποσό που ζήτησαν οι δημιουργοί του και… συνεχίζει ακάθεκτο. Όσον αφορά τη συσκευή, βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο και υπολογίζεται πως θα είναι έτοιμη για να κυκλοφορήσει σε ένα χρόνο από σήμερα, το Νοέμβριο του 2016. Σχετικά τώρα με την τιμή της, οι πρώτοι χρηματοδότες στο Kickstarter μπορούν να την αποκτήσουν έναντι 99 δολαρίων (ήδη έχει γίνει sold out), ενώ όταν φτάσει στην αγορά θα κοστίζει 200 δολάρια (το κάθε χέρι).

    Δείτε περισσότερα για το Gest αλλά και για τις δυνατότητές του στο video που ακολουθεί…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles