20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Γιάνης Βαρουφάκης: Έντονη αντίδραση με αφορμή τη μετονομασία του Facebook

    Πριν από μερικές ώρες ήρθε επίσημα η ανακοίνωση από το Facebook ότι η εταιρεία αλλάζει όνομα, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στην ιστορία της. Η κολοσσός κοινωνικής δικτύωσης μετονομάζεται σε Meta και, σύμφωνα με τον Zuckerberg, δεν πρόκειται για μια απλή αλλαγή ονομασίας. Ουσιαστικά το νέο όνομα συνδέεται άμεσα με την εξέλιξη που θέλει να προσδώσει ο επικεφαλής της εταιρείας στο μέλλον, προκαλώντας μια μετάβαση από τον κόσμο των social networks σε αυτόν ενός meta-σύμπαντος, στο οποίο κύριο ρόλο στην εμπειρία θα παίζει ένας συνδυασμός ανάμεσα στην Virtual και Augmented reality τεχνολογία.

    Η ανάρτηση στο twitter

    Η ανακοίνωση αυτή, αν και ήταν γνωστό ότι θα πραγματοποιηθεί, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Αυτή που κέντρισε όμως ιδιαίτερα το ενδιαφέρον ήταν η ανάρτηση του γραμματέα του ΜέΡΑ25 κ. Γιάνη Βαρουφάκη. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης σε σχετικό tweet, οι ιδέες του Ζούκερμπεργκ δεν είναι πρωτότυπες αφού το “Meta” παραπέμπει στο Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού, “mέta”.

    Ο κ. Βαρουφάκης με ανάρτηση του στο Twitter επεσήμανε:

    Διαβάστε επίσης: Meta: Τέλος εποχής και αλλαγή ονόματος για την εταιρεία Facebook του Zuckerberg! (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles