13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Γιατί απατάμε τους συντρόφους μας; Η επιστήμη δίνει τις δικές της απαντήσεις

    Πόσο μελάνι έχει χυθεί για την απιστία. Άρθρα, ταινίες, βιβλία… και από την άλλη όλοι εκείνοι που την έχουν ζήσει ως θύτες ή θύματα και έχει διαταράξει την ισορροπία της ζωής τους.

    cheating

    Γιατί όμως απατούν οι άνθρωποι τους συντρόφους τους; Το lifestyle site Bustle προσπαθεί σε ένα video να δώσει τις δικές του επιστημονικές εξηγήσεις, σημειώνοντας τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι νιώθουν αυτή την παρόρμηση.

    Η επιστήμη σημειώνει ότι ο άνθρωπος στην πραγματικότητα δεν είναι μονογαμικό ον από τη φύση του, ωστόσο, όπως θα ακούσετε και στο video, δεν είμαστε όλοι διατεθειμένοι να “μπούμε στο παιχνίδι”.

    Επιπλέον, ίσως φταίνε και τα γονίδιά μας, καθώς υπάρχει ένα που παίζει ρόλο στην απιστία. Όσοι έχουν στο DNA τους τη μακρά έκδοση αυτού του γονιδίου έχουν πιο πολλές πιθανότητες να απατήσουν το σύντροφό τους. Επιπρόσθετα, φαίνεται ότι επηρεάζουν και τα επίπεδα μίας ορμόνης που ονομάζεται βαζοπρεσσίνη.

    Υπάρχουν ακόμη δομικά στοιχεία στον εγκέφαλο μας που μας οδηγούν στο να απατήσουμε τον αγαπημένο μας.  Μάλιστα, φαίνεται πως όσοι αναζητούν συγκινήσεις στη ζωή τους βρίσκουν πιο δύσκολο και το να ελέγξουν την παρόρμησή τους ως προς την απιστία. Φαίνεται πως υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους συνδεόμαστε με άλλους ανθρώπους στον εγκέφαλό μας, αλλά αυτοί δεν είναι πάντα ευθυγραμμισμένοι με ένα μόνο άτομο.

    Τώρα μάθαμε ότι μπορεί να υπάρχει και μία επιστημονική βάση στους λόγους για τους οποίους μπορεί να έχουμε αγαπήσει το σύντροφό μας, ας μη βιαστούμε ωστόσο να θεωρήσουμε τα ευρήματα ως δικαιολογία για μία τέτοια συμπεριφορά μας. Η επιστήμη δεν παράγει ηθικά επιχειρήματα και αυτό πρέπει να το έχουμε υπόψη μας, ωστόσο ακόμα κι έτσι, δεν είναι κακό να μαθαίνουμε πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος και το σώμα μας σε διάφορες περιπτώσεις, έτσι δεν είναι;

    Δείτε το video για περισσότερες λεπτομέρειες…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles