21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Γιατί οι χρήστες smartphones αμελούν τόσο την ασφάλεια των συσκευών τους;

    Ολοένα και περισσότερο σίγουροι είμαστε πλέον ότι τα smartphones μας είναι εκτεθειμένα σε παρακολουθήσεις και χακαρίσματα. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Η ασφάλεια θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα και κάποια βασικά βήματα τουλάχιστον θα έπρεπε να τα ακολουθούμε προς αυτή τη κατεύθυνση. Φαίνεται όμως πως δεν το κάνουμε και μία έρευνα το αποδεικνύει.

    s

    Πρόκειται για μία έρευνα που έγινε πέρισυ και ξαναήρθε στην επιφάνεια από το Pew Research Center, η οποία δείχνει ότι πολλοί Αμερικανοί δεν κάνουν ούτε τα βασικά στο κομμάτι ασφάλειας των smartphones τους. Δε χρησιμοποιούν ούτε καν οθόνη κλειδώματος σε ένα ποσοστό 28%.

    Αυτός είναι ο απλούστερος τρόπος να προστατεύσει κάποιος το smartphone του και πρόκειται για κάτι πολύ εύκολο στην εποχή των αισθητήρων δακτυλικών αποτυπωμάτων. Το να αφήνετε το smartphone σας ξεκλείδωτο αφήνει τη συσκευή σας εκτεθειμένοι στους πάντες, σε γονείς, περίεργους φίλους ή κάθε έναν που θέλει απλά να έχει πρόσβαση σε κάτι προσωπικό σας.

    Η ίδια έρευνα δείχνει και ότι το 40% των συμμετεχόντων πραγματοποιούν update στις συσκευές τους μόνο όταν τους είναι βολικό, ενώ ένα 14% δεν τα ενημερώνει καθόλου. Ένα ξεπερασμένο OS σίγουρα μπορεί να μας “εκθέσει” σε κινδύνους – κι αυτό το αντιλαμβανόμαστε εύκολα.

    Μόνο το 22% τέλος είναι τυπικοί και στο θέμα του κλειδώματος οθόνης και σ’ αυτό των ενημερώσεων, με το συνολικό δείγμα της έρευνας να περιλαμβάνει 1.040 άτομα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles