15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Γιατί ο Elon… πάντα κερδίζει στο τέλος! (Άποψη)

    O Elon Musk είναι αυτή τη στιγμή ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη και τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα πάνω του. Ο ίδιος «δεινός παίκτης», άξιο τέκνο της τεχνολογικής έκρηξης των 90s απέδειξε περίτρανα ότι σε καμία περίπτωση δεν ήταν ένας «fake» Entrepreneur ή ένας διάττοντας αστέρας που ήρθε απλώς για να πουλήσει τις Startup του και μετά να απολαμβάνει εσαεί τα μπάνια του στις παραλίες του Αγίου Δομίνικου, πίνοντας Pina Colada μέχρι το τέλος της ζωής του.

    Ο Elon Musk ξεκίνησε δειλά την πορεία του στον κόσμο των επιχειρήσεων τεχνολογίας, με την Zip2 μια μικρή εταιρεία που σχεδίαζε ηλεκτρονικούς οδηγούς πόλης για εφημερίδες και η οποία εξαγοράστηκε από την Compaq έναντι του ποσού των 307 εκατ. δολαρίων. Tο 1999, ο δαιμόνιος entrepreneur έθεσε τις βάσεις για την online τράπεζα X.Com, η οποία στη συνέχεια μετουσιώθηκε στη γνωστή online πλατφόρμα τραπεζικών συναλλαγών: PayPal. Η ιστορία από εδώ και στο εξής… γνωστή, καθώς ο γεννημένος στη Νότιο Αφρική επιχειρηματίας, κατά την προσφιλή του τακτική «μοσχοπούλησε» το PayPal στο eBay, βάζοντας στον τραπεζικό του λογαριασμό του το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό του 1.5 δις. Πλέον, ο ταλαντούχος κύριος Musk είναι ιδρυτής και CEO στην SpaceX, CEO και εμπνευστής της Tesla, ιδρυτής της Boring Company και συνιδρυτής των Neuralink και OpenAI, δύο εταιρειών υψηλής τεχνολογίας που ασχολούνται με τις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης.

    Mε την περιουσία του να αποτιμάται αυτή τη στιγμή στα 221 δις. δολάρια, ο Musk όσο τρομακτικό και εάν φανεί σε κάποιους, έχει τη δύναμη να ανεβοκατεβάζει crypto-νομίσματα, να «παίζει» και να «τζογάρει» συνεχώς σε εταιρείες τεχνολογίας (που μπορεί μετά να τις αγοράσει και να τις καταστρέψει) και γενικώς ύστερα από την αποκάλυψη ότι έχει δύο… ακόμη εξώγαμα (φτάνοντας το συνολικό αριθμό των παιδιών του στα 10) είναι το πρόσωπο των ημερών. Το δε τελευταίο story με την προσπάθεια εξαγοράς του Twitter και την κόντρα που έχει ξεσπάσει, αποτελεί το πιο hot θέμα στον κόσμο της τεχνολογίας. Οι δύο πλευρές αναμένεται να λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια, καθώς οι κινήσεις του Musk και οι ισχυρισμοί του περί fake accounts, «τραυμάτισαν» την εικόνα του Twitter και έριξαν τη μετοχή του. Βλέποντας την πορεία του πολύ δύσκολα πιστεύουμε ότι θα χάσει, καθώς ο Musk ότι κι εάν κάνει υπακούει στη λογική του Win-Win και όπως έχει αποδείξει και στο παρελθόν το ταλέντο του είναι να πάντα να κερδίζει… Για αυτό, μην απορήσετε βέβαια εάν στο τέλος προχωρήσει στο launch της δικής του Twitter-wannabe υπηρεσίας…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles