18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Γιατί οι Anonymous επιτίθενται στις τράπεζες. Συνέντευξη με έναν hacker πίσω από την #OpIcarus

    Πολλά γράφονται τελευταία για τη νέα εκστρατεία των Anonymous, #OpIcarus καθώς η γνωστή ομάδα των χακτιβιστών σε συνεργασία με τους Ghost Squad Hackers έχουν βάλει στόχο τον τραπεζικό τομέα σε όλον τον κόσμο. Η εκστρατεία που αρχικά δημιουργήθηκε για να χτυπήσει τη Wall Street, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και χτυπήθηκαν πολλές τράπεζες σε όλον τον κόσμο με DDoS επιθέσεις.

    opIcarus

    Πρώτη χτυπήθηκε η Τράπεζα της Ελλάδος και ακολούθησε μετά από λίγες μέρες η Τράπεζα της Κύπρου. Σειρά πήραν μετά η Κεντρική Τράπεζα της Δομινικανής Δημοκρατίας , η Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών Guernsey, η Κεντρική Τράπεζα της Ολλανδίας, η Κεντρική Τράπεζα των Μαλδίβων, η Κεντρική Τράπεζα της Κένυας, η Εθνική Τράπεζα του Παναμά, η Κεντρική Τράπεζα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης και η Κεντρική Τράπεζα του Μεξικού. Η λίστα των hackers περιέχει 160 τράπεζες και αναμένεται να μεγαλώσει. Μέσα στη λίστα περιλαμβάνονται η Federal Reserve Bank των ΗΠΑ, η Παγκόσμια Τράπεζα, το ΔΝΤ, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και η Τράπεζα της Αγγλίας.

    Αυτό που θα αναρωτιέστε όλοι όμως είναι το γιατί! Ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν τους hacktivists σε αυτή την εκστρατεία;

    Το IntelGroup πήρε συνέντευξη από ένα μέλος @_s1ege, ο οποίος ασχολείται ενεργά με την επιχείρηση #OpIcarus και είναι μέλος των Ghost Squad. Το SecNews σας μεταφέρει την συνέντευξη στα ελληνικά για να καταλάβετε γιατί οι hackers επιτίθενται στον τραπεζικό τομέα σε όλον τον κόσμο.

    Γιατί τα μέλη των Anonymous επιτίθενται στις τράπεζες;

    Η επιχείρηση δημιουργήθηκε από ένα μέλος των Ghost Squad, ως αντίποινα στο 1%. Η ελίτ του τραπεζικού καρτέλ βάζει τον κόσμο σε μια διαρκή κατάσταση χάους. Οι ελίτ τράπεζες δημιουργούν πολέμους αποδεκατίζοντας τη Μέση Ανατολή και καταστρέφοντας την οικονομία.

    Γι΄ αυτούς που δε γνωρίζουν την τρέχουσα κατάσταση, τι είναι #OpIcarus;

    Το #OpIcarus είναι ένα όνομα που αντιπροσωπεύει την πτώση των τραπεζών και αναφέρεται στην ελληνική μυθολογία. Δηλαδή: Φτάνουν πολύ κοντά στο τέλος κι εμείς είμαστε το κάρμα τους που θα καταστρέψουμε τα φτερά της αυτοκρατορίας τους. Έχουμε σκοπό να καταστρέψουμε την ελίτ και να ξυπνήσουμε την ανθρωπότητα μέσω online hacktivism σε όλο του το μεγαλείο. Η επιχείρηση δημιουργήθηκε από τον Ghost-d3m0n που είναι μέλος των Ghost Squad Hackers, αυτός έκανε την επιχείρηση αυτό που είναι.

    Ποια είναι το επίκεντρο αυτής της επιχείρησης;

    Ο κύριος στόχος αυτής της επιχείρησης είναι να ξεκινήσει αισίως μια ηλεκτρονική επανάσταση και να αναβιώσει η ιδέα των Anonymous για άλλη μια φορά. Θέλουμε να επικεντρωθούμε στις ρίζες του προβλήματος και όχι σε παρακλάδια όπως το ISIS και η KKK. Έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι to “χωρικοί” να καταπολεμούν “χωρικούς” δεν πάει το κίνημα πουθενά και ο χρόνος τελειώνει!

    Μπορείς να μας πεις περισσότερα για την λίστα με τους στόχους σας;

    Η λίστα με τους στόχους μας περιλαμβάνει κάθε τράπεζα. Δεν έχουμε συγκεκριμένους στόχους αλλά οι κύριοι στόχοι μας είναι το αμερικάνικο χρηματιστήριο NASDAQ, το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και η PayPal.

    Φοβάστε κάποιο είδος αντίποινας από τις κυβερνήσεις;

    Φοβόμαστε την αντίποινα αλλά έχουμε κουραστεί με τη λέξη “φόβος”. Κανένα μεγάλο η επαναστατικό μυαλό δεν έζησε κάτω από κάποιο δόγμα με επίκεντρο τον φόβο αλλά αντιθέτως όλα αυτά τα μυαλά οδηγούνταν από την έλλειψη φόβου.

    Γιατί αυτή την επιχείρηση; Εσένα προσωπικά τι σε ώθησε να συμμετάσχεις;

    Εγώ προσωπικά ήθελα να συμμετέχω σε αυτή την επιχείρηση λόγω της κατάστασης που βρίσκεται ο κόσμος εξαιτίας της ελίτ που στέλνει μέλη της οικογένειας μου να πολεμάνε για νομισματικά κέρδη, για πετρέλαιο και για τις μεγάλες φαρμακευτικές κι επίσης γιατί δημιουργούν πολέμους χωρίς εμπάθεια και καταστρέφουν ζωές χωρίς τύψεις. Το πιο σημαντικό γι’ αυτούς είναι είναι να “εμβολιάζουν” τα παιδιά μας δηλαδή να τα δηλητηριάζουν, να μας ταΐζουν γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα λέγοντας μας ότι είναι υγιή και οι ίδιοι να επωφελούνται από τις θυσίες μας και την αιματοχυσία.

    Μπορείς να μας πεις σχετικά με τους Ghost Squad;

    Οι Ghost Squad είναι μια ομάδα ειδικευμένων hackers που αναζητούν να φέρουν πίσω την αυθεντικότητα της ιδέας των Anonymous κι έχουν στόχο τη ρίζα του προβλήματος.

    Τι έχει σειρά στην εκστρατεία #OpIcarus;

    Οι επόμενες επιθέσεις στην #OpIcarus θα είναι στις ΗΠΑ και στην Αγγλία και θα οδηγήσουν στο χρηματιστήριο NASDAQ, στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και στη PayPal.

    Πόσο υποστηρικτική ήταν όλη η ομάδα για την #OpIcarus;

    Βασικά αρχικά ο δημιουργός της επιχείρησης, Ghost-D3m0n αντιμετώπισε αντιδράσεις μέσα στην ομάδα των Anonymous όταν παρουσίασε πρώτη φορά την ιδέα του αλλά οι Anonymous έχουν χαλαρή δομή και ο καθένας μπορεί να μιλήσει. Μετά τις επιθέσεις μας, η ομάδα μας έχει αγκαλιάσει και μας υποστηρίζει.

    Οι αναγνώστες που θα ήθελαν να βοηθήσουν και να ενταχθούν στην #OpIcarus, πως θα μπορούσαν να το κάνουν;

    Αν θέλετε να συμμετάσχετε στην #OpIcarus, θα κάνουμε ένα PasteBin με τους στόχους, τις ημερομηνίες των επιθέσεων, τα εργαλεία που πρέπει να έχετε και ακόμα και τις εφαρμογές που μπορείτε να κατεβάσετε και να χρησιμοποιήσετε. Θέλουμε η ανθρωπότητα να μας στηρίξει και να μας βοηθήσει στον βασικό μας στόχο που είναι η ελίτ. Θα θέλαμε πολύ να δούμε ακτιβιστές στους δρόμους καθώς εμείς θα κάνουμε μεγάλες επιθέσεις στις 30 Μαΐου.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles