24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Γιατί το νέο Top Gear θα είναι μια μεγάλη αποτυχία

    Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Και με τη λέξη “καπνός” εννοώ το δημοσίευμα της Sun, σύμφωνα με το οποίο ο γνωστός Chris Harris θα βρεθεί τελικά δίπλα στον Chris Evans, την Sabine Schmitz και τον David Coulthard για να δημιουργήσουν μαζί το νέο team του ριζικά αλλαγμένου Top Gear.

    harris evans schmitz coulthard

    Μετά τη φυγή των Jeremy Clarkson, Richard Hammond και James May, το BBC παλεύει για μήνες να ξαναστήσει την κορυφαία εκπομπή μηχανοκίνησης στον κόσμο, με νέα πρόσωπα και νέο concept. Απέναντί του, στην προσπάθεια αυτή, έχει αφ’ενός όλους τους οπαδούς της “Αγίας Τριάδας” Clarkson-Hammond-May που θα τους ακολουθήσουν σχεδόν “τυφλά” στο Amazon Prime, όπου βρήκαν στέγη, αφ’ετέρου πολλαπλές άλλες δυσκολίες. Όπως τη φυγή και αρκετών μελών της παραγωγής του παλιού Top Gear που βρίσκονταν για χρόνια στο BBC και ήταν οι άνθρωποι “πίσω” από τις κάμερες…αλλά και ένα πρόβλημα που προκύπτει τώρα, ειδικά με την έλευση του Harris.

    Mandatory Credit: Photo by ZUMA/REX (4524323a) Richard Hammond, Jeremy Clarkson, James May 'Top Gear' TV show promotional shoot, Britain - 2011
    Mandatory Credit: Photo by ZUMA/REX (4524323a)
    Richard Hammond, Jeremy Clarkson, James May
    ‘Top Gear’ TV show promotional shoot, Britain – 2011

    Ποιό είναι αυτό; Το πως ένα τέτοιο team από “galacticos” μπορεί να “δέσει”, να συνεργαστεί αρμονικά και να προσελκύσει τους θεατές. Βλέπετε, οι Clarkson, Hammond και May ξεκίνησαν μαζί από χαμηλά, έδεσαν στην πορεία, έκαναν μαζί λάθη, είχαν μαζί επιτυχίες, μεγάλωσαν και ωρίμασαν μαζί. Ήταν τρείς τελείως διαφορετικοί άνθρωποι, αλλά ενωμένοι σε έναν όταν βρίσκονταν στα γυρίσματα και στο στούντιο του BBC. Είχαν ατυχήματα που τους έφεραν ακόμα πιό κοντά, είχαν τη λατρεία του κόσμου, ΗΤΑΝ ΤΟ TOP GEAR.

    Και κάτι άλλο, ακόμη πιό σημαντικό. Οι χαρακτήρες τους, οι ιδιοσυγκρασίες τους, κούμπωναν απόλυτα, σαν ένα καλοφτιαγμένο παζλ. Ο Clarkson, στα όρια της τρίτης ηλικίας, δυναμικός, βωμολόχος, άξεστος και αυθόρμητος…Ο Hammond, “μικρός”, φρέσκος, μόνιμος δέκτης πειραγμάτων, αλλά πάντα με το χαμόγελο και το χιούμορ του σε ετοιμότητα, το αντίβαρο στον “κακό” Jeremy…Και ο May, μια προσωπικότητα και φιγούρα βγαλμένη από άλλες δεκαετίες, κολλημένη εκεί. Τυπικός, φλεγματικός και ευγενής Βρετανός, με καρέ μαλλί, παλιομοδίτικο ντύσιμο, πράος και υπομονετικός, προσεκτικός και με πλάνο.

    top_gear_jeremy

    Αυτοί οι τρείς άνθρωποι, όσο διαφορετικοί κι αν ήταν, συμπλήρωναν ο ένας τον άλλον. Θα μου πείτε, και η νέα τετράδα αποτελείται από τελείως διαφορετικά άτομα. Περιλαμβάνει μια γυναίκα, έναν πρώην οδηγό Formula 1 σε κορυφαίο επίπεδο, έναν νέο και ανερχόμενο αστέρα της TV, ήδη επιτυχημένο σε επίπεδο εκπομπών μηχανοκίνησης και έναν κλασικό “entertainer” των αγγλικών media, που όμως δεν είναι συνυφασμένος με τα αυτοκίνητα στο μυαλό των περισσότερων.

    Πρόκειται για τέσσερα διαφορετικά άτομα, αλλά εξ’ίσου δυναμικά και επιτυχημένα στον τομέα τους, άκρως ανταγωνιστικά, ήδη “φτασμένα”, που καλούνται να κάτσουν όλοι μαζί και να ανακαλύψουν τον τροχό απ’την αρχή. Θα είναι μια ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί, αυτό το στούντιο. Τα προβλήματα και οι εντάσεις είναι δεδομένα και αναμενόμενα, τουλάχιστον στην αρχή. Γιατί σε αυτή την παρέα, δεν υπάρχει κανείς που θα δεχθεί τα πειράγματα και τις προσβολές όπως ο Hammond. Δεν υπάρχει κανείς εγωιστής που θα αψηφήσει τους νόμους της Φυσικής και τους νόμους… γενικότερα για να περάσει το δικό του, όπως ο Clarkson. Δεν υπάρχει κανείς που θα πετάει στο δικό του σύννεφο, ένας παλιός ρομαντικός όπως ο May.

    Episode 6 Picture shows: Top Gear on the Mall

    Και το χειρότερο, αυτοί οι τέσσερις μοιάζουν φτιαγμένοι από την ίδια πάστα, είναι μοναχικοί και νικητές, αλλά τώρα καλούνται να συνεργαστούν με ένα τεράστιο budget, αλλά πολλές δυσκολίες και υπό την πίεση του ονόματος του Top Gear αλλά και των προκατόχων τους. Μπορεί να πέφτω πολύ έξω και τελικά να τα καταφέρουν, αλλά αυτό θα το δείξει ο χρόνος. Όταν αλλάζει η ομάδα τελείως, είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσει να κερδίζει…

     

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    6 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles