21.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Gionee: Κρίθηκε ένοχη από δικαστήριο της Κίνας, γιατί «φύτεψε» malware σε περισσότερες από 20 εκατ. συσκευές!

    Η Gionee ανήκει στις «μικρομεσαίες» εταιρείες που εδώ και αρκετά χρόνια δραστηριοποιούνται στην τεράστια αγορά της Κίνας, χωρίς βέβαια να κατάφερε ποτέ να αποκτήσει ιδιαίτερο έρεισμα στη «δύση». Παρόλα αυτά, παρά τις αρκετές ενδιαφέρουσες συσκευές της (τις οποίες είχαμε παρουσιάσει στο παρελθόν), τελευταία η Gionee βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα της Χώρας του Δράκου για… όλους τους λάθος λόγους, καθώς όπως έγινε γνωστό καταδικάστηκε επίσημα από κινεζικό δικαστήριο γιατί οι υπεύθυνοι της αποδείχτηκε ότι προσέφεραν τα smartphones της εταιρείας με malware που απέφερε χρήματα στην εταιρεία τους, μέσω μη καταχωρημένων και εγκεκριμένων διαφημίσεων!

    Όλα αυτά φυσικά γινόντουσαν χωρίς τη παραμικρή γνώση των χρηστών, με τη θυγατρική εταιρεία της Gionee (Shenzen Zhipu Technology) να θεωρείται υπαίτια για την εισαγωγή ενός βλαβερού trojan horse σε περισσότερες από 20 εκατ. συσκευές. Η «δουλειά» έγινε μέσω ενός software update και για τη χρονική διάρκεια περίπου 10 μηνών (από το Δεκέμβριο του 2018 μέχρι τον Οκτώβριο του 2019). Υπολογίζεται ότι τα παράνομα κέρδη για τη Gionee από αυτές τις διαφημίσεις ανήλθαν στα 4.2 εκατομμύρια δολάρια. Τρία στελέχη της κινεζικής εταιρείας κρίθηκαν τελικά ένοχα, με τη ποινή τους να αγγίζει τα 3 με 3.5 χρόνια, ενώ το σχετικό πρόστιμο που τους επιβλήθηκε ανήλθε περίπου στα 30.000$ για τον καθένα. Αυτά βέβαια δεν είναι τα μοναδικά προβλήματα για την Gionee, καθώς στα τέλη του 2018, ο πρόεδρος της παραδέχθηκε ότι έχασε ένα πόσο της τάξης των 144 εκατομμυρίων δολαρίων, παίζοντας στο καζίνο!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles