18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Γιώργος Μιχαηλίδης και Πέτρος Γαλίδης επαναδιορίστηκαν στο ΓΕΡΗΕΤ

    Στον επαναδιορισμό του Επιτρόπου και του Βοηθού Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων Γιώργου Μιχαηλίδη και Πέτρου Γαλίδη, αντίστοιχα προχώρησε ο χθες Πρόεδρος Αναστασιάδης, έπειτα από απόφαση του Υπουργικού  Συμβούλιου.

    Μιλώντας κατά την τελετή διαβεβαίωσης του Επιτρόπου και του Βοηθού Επιτρόπου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι για τον επαναδιορισμό καταγράφηκε η προηγούμενη ευδόκιμος θητεία τους στις θέσεις καθώς και η εργατικότητα που επέδειξαν όσον αφορά την επιτέλεση των καθηκόντων τους.

    Πρόσθεσε ότι στους τομείς αυτούς παράχθηκε μέχρι στιγμής πλούσιο έργο, απολύτως συναφές με τη συγκροτημένη πολιτική που υιοθετήθηκε από την Κυβέρνηση στοχεύοντας την εναρμόνιση της κυπριακής με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, την ανάπτυξη υγιούς ανταγωνισμού στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες και ταχυδρομικές υπηρεσίες, την Ψηφιακή Ασφάλεια και Κυβερνοασφάλεια, τη δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος για ανάπτυξη και ενδυνάμωση των επενδύσεων και την προστασία του καταναλωτή.

    Από την πλευρά του ο κ. Μιχαηλίδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας το Γραφείο του Επιτρόπου, εστίασε σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ταχυδρομείων, τη διεύρυνση και προώθηση των επενδύσεων στην επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας και την προστασία των δικαιωμάτων του καταναλωτή.

    Πρόσθεσε ότι το Γραφείο πέτυχε τη δημιουργία ακόμα πιο ανταγωνιστικής αγοράς, ενώ στο εξωτερικό πέτυχε να καθιερωθεί η Κύπρος ανάμεσα σε χώρες που συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού ρυθμιστικού πλαισίου, με αποτέλεσμα το 2018 το Γραφείο να πετύχει τη θέση Αντιπροέδρου στο αρμόδιο ευρωπαϊκό Σώμα.

    Σε ό,τι αφορά το θέμα της Κυβερνοασφάλειας, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι η Κύπρος στον τομέα αυτό χαρακτηρίστηκε από το αρμόδιο ευρωπαϊκό Σώμα Ασφάλειας ως πλέον αναπτυσσόμενη στην Ευρώπη.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles