20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Γνωρίστε τον Spencer, ένα ρομποτάκι που έχει ως «σκοπό ζωής» να μην ξαναχάσετε την πτήση σας

    Αυτός είναι ο Spencer, ένα ρομποτάκι που “γεννήθηκε” για να… βοηθάει τον κόσμο να βρίσκει πληροφορίες και να μη χάνει τις πτήσεις του στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ.

    Spencer-Robot-Schiphol

    Από τη Δευτέρα, πειραματικά για μία εβδομάδα, πριν ξεκινήσει κανονικά το Μάρτιο να “εργάζεται” στο ολλανδικό αεροδρόμιο, ο Spencer θα βοηθάει τον κόσμο να περιηγείται στα πολυσύχναστα terminals του Schiphol.

    Αναπτύχθηκε από ερευνητές πέντε ευρωπαϊκών χωρών (Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία, Ελβετία και Ολλανδία), διαθέτει ένα “ορθογώνιο” σώμα, είναι “ψηλότερος” από ένα μέσο άνθρωπο και ενσωματώνει διαδραστική οθόνη όπου θα μεταδίδει χρήσιμες πληροφορίες. Είναι εξοπλισμένος με δύο εμπρόσθιους και δύο οπίσθιους (οπτικούς και βάθους) αισθητήρες, δύο 2D laser scanners, στερεοφωνικό ζεύγος καμερών (που μοιάζουν με… μάτια) και πέντε υπολογιστές onboard.

    Με τη βοήθεια ειδικών χαρτών θα μπορεί να αποφεύγει μόνιμα εμπόδια στο αεροδρόμιο, όπως τοίχους ή ιμάντες παραλαβής αποσκευών, ωστόσο θα μπορεί και να εξερευνά το χώρο γύρω του υπολογίζοντας την απόσταση από αντικείμενα (π.χ. παρατημένες βαλίτσες) μέσω ακτίνων laser.

    Ο Spencer θα είναι και κοινωνικός, καθώς θα μπορεί να “μαθαίνει” ανθρώπινες συμπεριφορές και να ανταποκρίνεται σ’ αυτές.

    Ο τελικός στόχος της ομάδας που τον δημιούργησε είναι να αποτελέσει “ένα πλήρως αυτόνομο ρομπότ για την έξυπνη διαχείριση της ροής των επιβατών στο αεροδρόμιο Schiphol”. Του “ευχόμαστε” να τα καταφέρει…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles