16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    goTenna. Στείλτε μηνύματα ακόμη και αν δεν έχετε πρόσβαση σε δίκτυο κινητής ή Wi-Fi!

    Ένα gadget που υπόσχεται να σας επιτρέψει να επικοινωνείτε με τους φίλους σας, ακόμη κι αν βρίσκεστε κάπου που δεν έχετε πρόσβαση σε Wi-Fi ούτε καν δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Το μαγικό γκατζετάκι που ονομάζεται goTenna μπορεί να κάνει το “θαύμα” του, με κάποιους, βέβαια, περιορισμούς…

    goTenna

    Εσείς εκείνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδέσετε την goTenna συσκευή που βλέπετε στη φωτογραφία με το smartphone σας, ασύρματα, χρησιμοποιώντας Bluetooth Low Energy και έπειτα, με τη βοήθεια της δωρεάν εφαρμογής που έχετε εγκαταστήσει στο κινητό σας, να στείλετε το μήνυμα που επιθυμείτε στους φίλους σας που έχουν βέβαια και εκείνοι ένα… goTenna στην κατοχή τους. Η αποστολή του μηνύματος γίνεται με τη βοήθεια επικοινωνίας μέσω ραδιοκυμάτων, αρκεί ο παραλήπτης να βρίσκεται σε απόσταση 80 χιλιομέτρων από τον αποστολέα.

    Η Daniela Perdomo, διευθύνων σύμβουλος του startup που δημιούργησε το goTenna στο Brooklyn, αναφέρει ότι εμπνεύστηκε την ιδέα του gadget αυτού την περίοδο του τυφώνα Sandy, όπου υπήρχαν προβλήματα επικοινωνίας, λόγω της υπερβολικής ανάγκης χρήσης των δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Βέβαια, όπως σημειώνει, πέρα από καταστροφές και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, μπορεί να φανεί χρήσιμο και σε άλλες εφαρμογές, όπως σε περιπτώσεις ταξιδιών στο εξωτερικό από group χρηστών, κατά τη διάρκεια μουσικών φεστιβάλ όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση κόσμου κ.α.

    Το goTenna φορτίζει μέσω θύρας USB και η μπαταρία του μπορεί να παραμείνει “ζωντανή” για 30 ώρες συνεχούς λειτουργίας. Θα κυκλοφορήσει στην αγορά στην τιμή των 299,99 δολαρίων το ζευγάρι, προς το παρόν, ωστόσο, μπορείτε να αποκτήσετε τις δύο συσκευές στην τιμή προπαραγγελιών που φτάνει τα 149.99 δολάρια.

    Δείτε ένα video από το goTenna.

    goTenna from goTenna on Vimeo.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles