24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    God of War: Ragnarok – Φωτιές άναψε ο «Έλληνας Θεός» Kratos σε ομάδα Ισλαμιστών στην Κων/πολή!

    Αν και το gaming εννοείται ότι θα πρέπει να μας ενώνει, ωστόσο πολλές φορές ορισμένα «μυαλά» ενδέχεται να το χρησιμοποιήσουν για να εξυπηρετήσουν προπαγανδιστικούς σκοπούς. Μια πρόσφατη διαφήμιση του God of War: Ragnarok στο μετρό της Κωνσταντινούπολης άναψε… φωτιές, καθώς μια ομάδα φανατικών Ισλαμιστών την χρησιμοποίησε για την αντιταχθεί στον Εκρέμ Ιμάμογλου, υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης (και πολιτικός αντίπαλος του Ταγίπ Ερντογάν) είναι ένθερμος υποστηρικτής των Ελλήνων (!).

    Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Μουράτ Σαχίν, πρόεδρος της Συνομοσπονδίας του Εθνικού Κινήματος Επιβίωσης (η οποία υποστηρίζει φανατικά το Ισλάμ): «Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι ο Εκρέμ Ιμάμογλου έχει φωτογραφίες τού λεγόμενου Έλληνα θεού Kratos στο μετρό! Θέε μου σώσε την Κωνσταντινούπολη»! Όπως μπορείτε να αντιληφθείτε αυτού του είδους η επίθεση, είναι πραγματικά για γέλια και για κλάματα, εξυπηρετώντας την ανθελληνική και προκλητική ρητορική που έχουν υιοθετήσει πολλοί αξιωματούχοι της τουρκικής και φυσικά ο πρόεδρος Ερντογάν. Φυσικά, τα παραπάνω δεν αποτελούν τίποτα παρά φθηνή προπαγάνδα, από τη στιγμή που η Sony απλώς τρέχει μια παγκόσμια διαφημιστική καμπάνια για την προώθηση του Ragnarok, σε μεγάλες πόλεις στον κόσμο.

    Τουλάχιστον δεν ήταν λίγοι οι Τούρκοι gamers, οι οποίοι δεν δίστασαν να χλευάσουν τον Σαχίν για την προαναφερθείσα ανάρτηση του, με ορισμένους μάλιστα να ζητούν να δικαστεί για διασπορά fake news (κομματάκι δύσκολο στη σημερινή Τουρκία αυτό…). Ύστερα από το έντονο κράξιμο, ο Σαχίν ανασκεύασε τις δηλώσεις του, λέγοντας ότι απλώς ήθελε να πει ότι το Ιμάμογλου είναι εραστής της Ελλάδος. Τι να πει κανείς…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles