13.2 C
Athens
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
More

    Google: από 1η Δεκεμβρίου ξεκινά να διαγράφει παλιούς λογαριασμούς – Τί θα πρέπει να κάνετε για να διατηρήσετε τον δικό σας

    Από την ερχόμενη Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2023, η Google θα αρχίσει να διαγράφει ανενεργούς λογαριασμούς και όλο το περιεχόμενό τους, συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων Gmail, των φωτογραφιών, των συναντήσεων στο Ημερολόγιο, των εγγραφών επαφών, των βίντεο YouTube και των εγγράφων του Drive.

    Ο ανενεργός λογαριασμός σας Google μπορεί π.χ να είναι ένα Gmail που έχετε δημιουργήσει για ένα ενημερωτικό δελτίο στο οποίο εγγράφεστε ή ένα διαδικτυακό φόρουμ που διαβάζετε ή ένας ιστότοπος αγορών από τον οποίο αγοράζετε κάτι, όπου δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την κύρια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας για να παραμείνετε ανώνυμοι ή να αποφύγετε ανεπιθύμητα μηνύματα μηνύματα.

    Πώς να διατηρήσετε τους λογαριασμούς σας Google

    Για να διατηρήσετε τους παλαιότερους λογαριασμούς σας Google, θα πρέπει να συνδέεστε τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο χρόνια. Η ανάγνωση ή η αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η χρήση του Google Drive, η παρακολούθηση ενός βίντεο YouTube, η λήψη μιας εφαρμογής στο Google Play Store, η χρήση της αναζήτησης Google ή η χρήση του Google για σύνδεση σε μια εφαρμογή ή υπηρεσία τρίτου μέρους, προσμετρούν ως δραστηριότητα που θα διατηρήσει ενεργό τον λογαριασμό. Και αν έχετε ρυθμίσει μια συνδρομή μέσω του Λογαριασμού σας Google, στο Google One, μια δημοσίευση ειδήσεων ή σε μια εφαρμογή, θεωρείται επίσης δραστηριότητα.

    Γιατί θα διαγράφονται οι ανενεργοί λογαριασμοί

    Σύμφωνα με τη Google, εάν ένας λογαριασμός δεν έχει χρησιμοποιηθεί για κάποιο χρονικό διάστημα, είναι πιο πιθανό να παραβιαστεί: «Αυτό συμβαίνει επειδή οι ξεχασμένοι ή μη επιτηρούμενοι λογαριασμοί βασίζονται συχνά σε παλιούς ή επαναχρησιμοποιημένους κωδικούς πρόσβασης που μπορεί να έχουν παραβιαστεί», σημειώνει η Google.

    Για να μειώσει αυτόν τον κίνδυνο, όπως επισημαίνει η Google, από τον Δεκέμβριο του 2023, εάν ένας λογαριασμός δεν έχει χρησιμοποιηθεί ή δεν έχει συνδεθεί για τουλάχιστον δύο χρόνια, μπορεί να χάσει περιεχόμενό του. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν έχετε συνδεθεί σε λογαριασμό από το 2021, η Google μπορεί να τον διαγράψει.

    Εάν ανησυχείτε μήπως κάποιος αρπάξει τον παλιό, διαγραμμένο λογαριασμό σας, η Google είπε ότι εάν διαγράψει έναν ανενεργό λογαριασμό, η διεύθυνση Gmail για τον διαγραμμένο λογαριασμό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά κατά τη δημιουργία ενός νέου λογαριασμού Google.

    Η τελευταία προειδοποίηση

    Η Google θα στείλει μηνύματα υπενθύμισης τόσο στο κύριο όσο και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ανάκτησης τουλάχιστον οκτώ μήνες πριν προβεί σε κάποια ενέργεια, ειδοποιώντας σας σχετικά με την πιθανή διαγραφή.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles