14.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Όλες οι πρωταπριλιάτικες φάρσες της Google σε … ένα

    Η πρωταπριλιά είναι μάλλον η αγαπημένη ημέρα της Google. Το budget της για την ημέρα φαίνεται ότι δεν έχει όριο και πολλές ομάδες φτιάχνουν ένα σωρό από φανταστικές «φάρσες» για τους χρήστες των περισσότερων υπηρεσιών της. Εμείς μαζεύουμε όσες είδαμε και απολαύσαμε και σας τις παρουσιάζουμε.

    Google Nose: Η νέα τάση όσφρησης στην αναζήτηση

    Google Nose

    Η Google ξεκινά τη νέα εποχή αναζήτησης με… μυρωδιές. Όπως θα δείτε και εδώ, μπορείτε πια να αναζητήσετε μυρωδιές αντικειμένων που θα κάνουν την εμπειρία και τη μάθησή σας, πιο ολοκληρωμένη. Μπορείτε, δηλαδή, να αναζητήσετε την φράση «χρησιμοποιημένη χαρτοπετσέτα» και στα αποτελέσματα αναζήτησης να έχετε την δυνατότητα να κάνετε download την μυρωδιά μίας χαρτοπετσέτας με σάλτσα από μακαρόνια, μαζί με ένα κομμάτι μπρόκολο που είχε κολλήσει στα δόντια σας. Πατώντας «Μυρίστε», εμφανίζεται ένα παράθυρο που σας προσκαλεί να πλησιάσετε τη μύτη σας όσο πιο κοντά μπορείτε στην οθόνη και να πατήστε Enter.

    Τη μυρωδιά, μπορείτε να την μοιραστείτε και με τους φίλους σας, στο Google+. Δείτε το βίντεο με την παρουσίαση της «νέας υπηρεσίας».

    Google Χάρτες Θησαυρού

    Treasure maps

    Μία από τις πρώτες «φάρσες» της Google για την πρωταπριλιά, είναι οι χάρτες. Όταν μπείτε στους χάρτες της Google, θα δείτε δεξιά και πάνω την επιλογή «Θησαυρός». Πατώντας το, θα δείτε τον χάρτη της περιοχής που σας ενδιαφέρει σε μορφή πειρατικού χειροποίητου χάρτη.

    Σύμφωνα με τη Google, η ομάδα του Street View που είχε πάει στον Ινδικό ωκεανό για να διευρύνει το υποθαλάσσιο Street View, ανακάλυψε τον  χάρτη του περιβόητου William “Captain” Kidd, γνωστού πειρατή, που σημείωσε με ένα απροσδιόριστο τρόπο τον τόπο που έκρυψε τον θησαυρό του. Για να βρείτε το θησαυρό, καλείστε να λύσετε τους διάφορους γρίφους που βρίσκονται στον χάρτη αυτό. Σημειώστε τις παραμέτρους συστήματος που βλέπετε κάτω αριστερά στο παράθυρό σας, μαζί με την παραίνεση, να προσέξετε μη σκίσετε τον χάρτη όσο τον ξεδιπλώνετε.

    Το Youtube επιλέγει το καλύτερο βίντεο που έχει φτιαχτεί. Και κλείνει… μέχρι το 2023

    Σοκ στην παγκόσμια ιντερνετική κοινότητα προκάλεσε η ανακοίνωση του Youtube πως μετά από 8 ολόκληρα χρόνια, κλείνει. Κλείνει για να μπορέσουν στα επόμενα 10 χρόνια, 30 χιλιάδες τεχνικοί και celebrities, να αξιολογήσουν όλο το οπτικοακουστικό υλικό που έχει γίνει upload, ώστε να επιλέξουν το καλύτερο βίντεο παγκοσμίως. Το καλύτερο βίντεο, θα ανακοινωθεί το 2023, όταν θα ανοίξει και πάλι η υπηρεσία.

    Οι στύλοι ταχύτατου ίντερνετ της Google

    Ένα νέο προϊόν της Google ανακοινώθηκε και αποτελεί το τελευταίο επίτευγμα του μυστικού εργαστηρίου GoogleX. Είναι οι στύλοι της Google. Πρόκειται για στύλους που φέρνουν ακόμα πιο κοντά την οπτική ίνα της Google στους χρήστες. Με το επαναστατικό προϊόν αυτό, η Google αλλάζει την ιδέα του Fiber to the home σε Fiber to the pole με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να μην κάθονται πια στο σπίτι τους για να απολαμβάνουν υψηλών ταχυτήτων internet, αλλά να μαζεύονται δίπλα στους στύλους της Google, να κατασκηνώνουν εκεί και να περνούν μέρες ολόκληρες με πολύ υψηλές συνδέσεις στους υπολογιστές τους.

    Gmail Blue

    Όλα γίνονται μπλε στο Gmail. Η Google χρόνια δούλευε πάνω σε αυτό το project και το παρουσιάζει εδώ.

    Οι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, σερφάρουν

    Όσοι χρησιμοποιούμε Google Analytics, διαπιστώνουμε σήμερα, πρωταπριλιά, ότι στον χάρτη που μας δείχνει τις περιοχές απ’ όπου μας διαβάζουν οι επισκέπτες μας, έχουμε κάποιους… πρόσθετους. 41 επισκέπτες από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και πιο συγκεκριμένα από το δωμάτιο ελέγχου.

    ISS

    Google SCHMICK από την Αυστραλία

    Αν ζείτε στην Αυστραλία και θέλετε να κάνετε μία … ανακαίνιση αλλά δεν έχετε το κονδύλι, η εκεί ομάδα της Google, σας προσφέρει την δυνατότητα να «αλλάξετε» το σπίτι σας στο Street View με το Google SCHMICK (Simple Complete House Makeover Internet Conversion Kit). Σας δίνει εκατοντάδες επιλογές για να χρησιμοποιήσετε στο  ψηφιακό σας σπίτι, ανέξοδες που μπορούν να δώσουν χρώμα και χαρακτήρα στο σπίτι σας και να φαίνεται κάπως έτσι:

    After-with-flag-730x577

    Είμαστε σίγουροι ότι δεν είναι μόνο αυτά που έχει σκεφτεί η Google. Κάποια φάρσα υπάρχει που δεν έχουμε ανακαλύψει. Αν έχει πάρει το μάτι σας κάτι άλλο, στείλτε μας μήνυμα για να ενημερώσουμε αυτό το post. Καλό μήνα!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles