15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Google Assistant: Επεκτείνεται σε όλο τον κόσμο, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλές γλώσσες και βαθύτερο integration με τη συσκευή σας

    Το γεγονός ότι η Google έχει προγραμματίσει μια μεγάλη επέκταση για τον Assistant της το 2018 αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα. Τότε ο αριθμός των υποστηριζόμενων γλωσσών αναφερόταν ότι θα είναι 25 μέχρι το τέλος του έτους, αλλά σήμερα η εταιρεία ανακοινώνει επίσημα ότι το Google Assistant θα “μιλήσει” περισσότερες από 30 γλώσσες πριν τις αρχές του 2019. Έτσι θα φτάσει στο 95% των Android phones σε όλο τον κόσμο.

    google assistant

    Οι πρώτες νέες γλώσσες θα είναι τα δανέζικα, τα ολλανδικά, τα χίντι, τα ινδονησιακά, τα νορβηγικά, τα σουηδικά και τα ταϊλανδέζικα, με περισσότερες να έρχονται σύντομα. Οι νέες δυνατότητες θα είναι διαθέσιμες τόσο στο Android όσο και στο iOS.

    Επιπλέον, το Google Assistant θα υποστηρίζει ταυτόχρονα πολλαπλές γλώσσες αργότερα φέτος, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορείτε να μιλήσετε σε πολλές γλώσσες χωρίς να αλλάζετε τη ρύθμιση κάθε φορά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε μία διαφορετική. Το νέο χαρακτηριστικό θα είναι διαθέσιμο πρώτα για τα αγγλικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά, με υποστήριξη για περισσότερες γλώσσες να έρχεται “με την πάροδο του χρόνου”.

    Ίσως σε μιά απάντηση της Google στην “απειλή” του φωνητικού βοηθού Bixby της Samsung, η εταιρεία αναφέρει ότι συνεργάζεται με  κατασκευαστές τηλεφώνων ώστε να μπορέσουν να αναπτύξουν βαθύτερο intergration μεταξύ του Assistant και των χαρακτηριστικών των συσκευών και με τα hardware AI chips. Το Assistant Mobile OEM program ετοιμάζεται από το περσινό MWC, ενώ θα δούμε σχετικά intergrations σύντομα από LG, Sony, και Xiaomi.

    Από την επόμενη εβδομάδα, ο Google Assistant θα γίνει ακόμα πιο έξυπνος, υποστηρίζοντας routines και υπενθυμίσεις βασισμένες σε τοποθεσίες. Οι routines σας βοηθούν να κάνετε πολλά πράγματα με μία μόνο εντολή, με 6 routines να είναι αρχικά διαθέσιμες στις ΗΠΑ.

    Οι υπενθυμίσεις που βασίζονται σε τοποθεσίες έρχονται στον Google Assistant των έξυπνων ηχείων, ενώ να σημειωθεί ότι ήδη υποστηριζόταν από τα smartphones. Έτσι π.χ. δεν έχετε παρά να ζητήσετε από το Google Home σας, ο Assistant να σας θυμίσει να πάρετε γάλα από το σούπερ μάρκετ και …όταν φτάσετε εκεί απλά ο Assistant θα σας το πει, ώστε να μην ξεχαστείτε για άλλη μία φορά.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles