16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    To Copresence της Google ίσως επιτρέψει την απευθείας επικοινωνία Android και iOS συσκευών

    Αναφορές στο Google Play Services software, αλλά και στο Chromium bug tracker, φανερώνουν ότι η Google ετοιμάζει μία υπηρεσία που είναι, προς το παρόν, γνωστή με την κωδική ονομασία “Copresence” και η οποία, πιθανότατα, θα επιτρέπει την απευθείας επικοινωνία Android και iOS, αλλά ίσως και Chrome συσκευών.

    google-copresence-leak

    H Google φαίνεται πως είναι αρκετά ενεργή πάνω στις δοκιμές της υπηρεσίας, αν κρίνουμε από τα bug listings που ανακάλυψαν διάφορα sites και έχουν ενημερωθεί σχετικά πρόσφατα. Και παρόλο που δεν έχει έχει ξεκαθαριστεί τι ακριβώς δυνατότητες θα περιλαμβάνει το Copresence, πολλοί μιλούν ακόμη και μία υπηρεσία που θα προσεγγίζει το AirDrop της Apple που λειτουργεί μεταξύ iOS και OS X ή το Android Beam, μόνο που, αυτή τη φορά, θα μπορούν να συνεργάζονται μεταξύ τους τόσο Android όσο και iOS συσκευές (έχει βρεθεί, για παράδειγμα, ένδειξη ανταλλαγή ενός μουσικού κομματιού μεταξύ ενός iPhone και ενός Android).

    Το Copresence θα μπορούσε να χρησιμοποιεί τις location-based υπηρεσίες (συμπεριλαμβανομένου του Bluetooth) ώστε να σας λέει πότε οι φίλοι σας είναι κοντά και σε εμβέλεια ώστε να μπορείτε να μοιράζεστε περιερχόμενο όπως φωτογραφίες, video και τοποθεσίες ή να επικοινωνείτε μέσω Wi-Fi ή Wi-Fi Direct. Η νέα cross-platform πλατφόρμα της Google, αν τελικά επιβεβαιωθεί, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα ακόμη και στις ερχόμενες εβδομάδες, με τα χαρακτηριστικά της πιθανότατα αρχικά να περιορίζονται μόνο στις Google Apps, αν και κάποιοι σημειώνουν ότι οι φιλοδοξίες της Google είναι να δημιουργήσει μία πιο διευρυμένη υπηρεσία. Περισσότερα και πιο συγκεκριμένα θα μπορούμε σίγουρα να γράψουμε, όταν η Google “ξεκαθαρίσει” το τοπίο με μία επίσημη ανακοίνωση.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles