16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Google: Διαθέσιμη η πρώτη Developer Preview του Android O

    Η Google προέβη μόλις πριν από λίγες ώρες στα επίσημα αποκαλυπτήρια της πρώτης έκδοσης του Android O Developer Preview που είναι πλέον διαθέσιμη για τις συσκευές των χρηστών. Πριν όμως ενθουσιαστείτε να σας υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για μια «Developer Preview», δηλαδή απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε προγραμματιστές, με την Google να μας προειδοποιεί ότι δεν προορίζεται για καθημερινή χρήση. Και φυσικά, η εταιρεία επισημαίνει ότι φέρει και κάποια bugs και προβλήματα σταθερότητας.

    android o

    Η συγκεκριμένη Android O Developer Preview μπορεί να εγκατασταθεί στις ακόλουθες συσκευές: Google Pixel, Google Pixel XL, Google Pixel C, Nexus 6P, Nexus 5X και Nexus Player. Προς το παρόν, δε γνωρίζουμε ποια θα είναι η τελική ονομασία του Android O, αν και φήμες τo θέλουν να ονομάζεται Android 8.0 Oreo. Ανεξάρτητα από την τελική ονομασία, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει ορισμένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που αυτή φέρει.

    1. Βελτιωμένο σύστημα ειδοποιήσεων (με τους χρήστες να αποκτούν καλύτερο έλεγχο πάνω στα διαφορετικά είδη ειδοποιήσεων)
    2. Περιορισμούς των πόρων παρασκηνίου των εφαρμογών για βελτιωμένη διάρκεια μπαταρίας
    3. Λειτουργία Picture in Picture (PIP), που θα επιτρέπει την παρακολούθηση βίντεο κατά τη διάρκεια του chatting ή χρήσης άλλων εφαρμογών.
    4. Υποστήριξη για υψηλής ποιότητας Bluetooth audio codecs

    Αν και η έκδοση που έγινε σήμερα διαθέσιμη προορίζεται για developers, λέγεται ότι ετοιμάζεται και θα καταφθάσει σύντομα και μια ακόμη για όλους τους καθημερινούς χρήστες της πλατφόρμας. Αν και το σύντομα, μπορεί να παραπέμπει στο δεύτερο μισό του χρόνου. Μέσα στο άρθρο, η εικόνα  παρουσιάζει το επίσημο λογότυπο της νέας έκδοσης του Android.

    Μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ τα αρχεία της πρώτης Developer Preview του Android O.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles