18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Google Doodle για τη Maria Callas

    Φόρο τιμής στην ερμηνεύτρια της όπερας, Maria Callas, αποτίει σήμερα η αμερικανική εταιρεία, με το Google Doodle που ετοίμασε και είναι αφιερωμένο στα 90 χρόνια από τη γέννησή της. Το Google Doodle απεικονίζει την Maria Callas να ερμηνεύει με φόντο μία όπερα.

    google-doodle-maria-callas

    Η Maria Callas γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από Έλληνες γονείς στις 2 Δεκεμβρίου του 1923. Έγινε διάσημη για την bel canto τακτική της και θεωρείται από πολλούς η μεγαλύτερη σοπράνο του 20ου αιώνα, παρά τη σύντομη σχετικά καριέρα της.

    Η πρώτη της εμφάνιση έγινε στην Ελλάδα στον κινηματογράφο Παλλάς το 1941 ως Βεατρίκη στην οπερέτα Boccacio. Ένα χρόνο αργότερα, είχε τον πρώτο της πρωταγωνιστικό ρόλο στην Tosca του Puccini, ενώ το ντεμπούτο της στην Ιταλία έγινε στη Verona Arena το 1947 και στην Αμερική το 1954.

    Η Maria Callas έζησε μία ταραγμένη προσωπική ζωή, που σημαδεύτηκε από τη σχέση της με τον Αριστοτέλη Ωνάση, για τον οποίο χώρισε το σύζυγό της, Giovanni Meneghini, εκείνος, ωστόσο, την άφησε για να παντρευτεί τη χήρα του John F. Kennedy, Jacqueline. Πέθανε σε ηλικία μόλις 53 ετών, στις 16 Σεπτεμβρίου του 1977, από καρδιακή ανακοπή στο Παρίσι.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles