23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Google: Έδωσε 250.000 δολάρια κατά λάθος σε hacker και εκείνος τα επέστρεψε

    Ο Sam Curry, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως hacker, πρόσφατα ισχυρίστηκε πως η Google κατά λάθος μετέφερε στο λογαριασμό του 250.000 δολάρια τον προηγούμενο μήνα, χωρίς φυσικά και ο ίδιος να γνωρίζει το λόγο που έκανε κάτι τέτοιο ο γνωστός τεχνολογικός κολοσσός.

    Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο hacker αναφέρει: “Έχουν περάσει περίπου 3 εβδομάδες από τη στιγμή που η Google τυχαία μου έστειλε 249.999 δολάρια και ακόμα δεν έχω ακούσει τίποτα από την άλλη πλευρά. Υπάρχει κάποιος τρόπος να επικοινωνήσουμε με τη Google; Είναι ok αν δε θέλετε τα χρήματα πίσω…”

    Μετά την ανάρτηση του Curry, η Google κινητοποιήθηκε και παραδέχτηκε πως όντως έγινε λάθος και πραγματοποιήθηκε η σχετική πληρωμή από ανθρώπινο λάθος. Όπως δήλωσε ο hacker, στη συνέχεια άρχισε να δέχεται μερικά περίεργα email με οδηγίες, προκειμένου να επιστρέψει τα χρήματα. Το πλήρες ποσό επεστράφη χωρίς ο ίδιος να πάρει κάποια ανταμοιβή για την καλή του πράξη.

    Διαβάστε επίσης:

    Στα “χνάρια” του BeReal βαδίζει το TikTok (digitallife.gr)

     

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles