15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Google: όταν παραδίδουμε στοιχεία στην κυβέρνηση, τα παραδίδουμε με το χέρι…

    Μετά την αποκάληψη του σκανδάλου PRISM και την συλλογή ηλεκτρονικών πληροφοριών από την NSA στις ΗΠΑ, για πολίτες όλου του κόσμου, τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν στη Google, μία εκ των 9 εταιρειών που ενεπλάκησαν ως συμμετέχοντες στο πρόγραμμα. Η Google ήταν κατηγορηματική. Ο Larry Page με δημοσίευμά του αρνήθηκε την οποιαδήποτε συμμετοχή της εταιρείας σε οποιοδήποτε τέτοιο πρόγραμμα. Μία συνέντευξη εκπροσώπου της Google στο Wired, του Chris Gaither, αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο η Google παραδίδει στοιχεία χρηστών της στην κυβέρνηση, όταν αυτά της ζητηθούν και είναι νόμιμο το αίτημα.

    google_sftp

    Τα πράγματα είναι περισσότερο παραδοσιακά, λέει ο Chris Gaither. «Όταν χρειάζεται να ανταποκριθούμε σε αυτά τα αιτήματα, παραδίδουμε την πληροφορία στην Αμερικανική κυβέρνηση, είτε γενικά μέσω ασφαλών FTP transfers, ή κατά πρόσωπο». «Η Αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει την δυνατότητα να τραβήξει άμεσα δεδομένα από τους servers μας ή το δίκτυό μας».

    Φυσικά και ο εκπρόσωπος της Google απέρριψε το οποιοδήποτε σενάριο θέλει την εγκατάσταση λογισμικού ή ειδικών server που θα επέτρεπαν μία τέτοια πρόσβαση στην NSA ή σε άλλες υπηρεσίες. Αν και τους έχει ‘ζητήθεί’ κάτι τέτοιο στο παρελθόν.

    Τόσο η Google όσο και το Facebook, με αίτημά τους στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, έχουν ζητήσει να τους επιτραπεί να δημοσιεύσουν τον αριθμό των αιτημάτων που έχουν δεχθεί από το Υπουργείο για να παραδώσουν στοιχεία χρηστών τους, όσο και τον αριθμό των αιτημάτων στα οποία οι εταιρείες έχουν ανταποκριθεί, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες τους. Αναμένουν απάντηση. Εμείς, εν τω μεταξύ, συνεχίζουμε και αναρωτιόμαστε: ποιος λέει ψέματα;

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles