24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Θες να μάθεις με απλά λόγια πώς λειτουργεί η αναζήτηση του Google;

    how google search works

    Όταν πραγματοποιείς μία αναζήτηση στο Google και αυτή σου επιστρέφει αποτελέσματα μέσα σε μόλις μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου, ίσως αυτό δε σε βοηθά στο να κατανοήσεις πως σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα ακολουθείται μία μεγάλη διαδικασία με συγκεκριμένα βήματα. Φυσικά, όλα γίνονται τόσο γρήγορα.

    Η Google αποφάσισε να δείξει στους χρήστες τη διαδικασία αναζήτησης της πιο δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης στον κόσμο μέσα από ειδική σελίδα στο Google Inside Search. Το έχει δείξει και παλαιότερα σε βίντεο, αν και τώρα η σελίδα είναι πιο πλήρης, όμορφη, επεξηγηματική, απλή και φυσικά παιχνιδιάρα με το χρήστη.

    Τρία είναι στα στάδια σε μια αναζήτηση του Google:

    1) Crawling and Indexing (Ανίχνευση και Ευρετηρίαση)

    Μία αναζήτηση λαμβάνει υπόψιν της τις 30 τρις μοναδικές σελίδες στο διαδίκτυο, αριθμός ο οποίος μεγαλώνει συνεχώς. Η Google ψάχνει τους συνδέσμους μιας ιστοσελίδας και ύστερα τους κατηγοριοποιεί ανάλογα με το περιεχόμενο και άλλους παράγοντες στο ευρετήριο, του οποίου το μέγεθος ξεπερνά τα 100 εκ. GB.

    2) Algorithms (Αλγόριθμοι)

    Οι προγραμματιστές της Google δημιουργούν συνεχώς νέα προγράμματα για καλύτερη αναζήτηση, έτσι ώστε να υπάρχουν δυνατότητες του Google όπως το να προτείνει σωστή ορθογραφία, να προτείνει τη συνέχεια μιας λέξης που πληκτρολογεί ο χρήστης, να βρίσκει συνώνυμα κλπ. Ύστερα, επιστρέφει αποτελέσματα από το ευρετήριο, τα οποία τα κατατάσσει σε σελίδες με κριτήριο μια βαθμολογία η οποία υπολογίζεται με τη βοήθεια πάνω από 200 παραγόντων, όπως η ποιότητα, η φρεσκάδα, η ασφάλεια κλπ. μιας σελίδας.

    3) Fighting Spam (Αντιμετώπιση του Spam)

    Για να μπορεί να είναι μία αναζήτηση σχετική με τα αποτελέσματα, η Google αφαιρεί αποτελέσματα τα οποία έχουν ως σκοπό να κοροϊδέψουν τη μηχανή αναζήτησης για να κερδίσουν προβολή. Πρώτα τα αφαιρεί, ύστερα ενημερώνει τους ιδιοκτήτες του site και στη συνέχεια μόλις εκείνοι διορθώσουν τη σελίδα, την υποβάλλουν για να ξανά εμφανιστεί αυτή στα αποτελέσματα.

    Πηγή: Mashable

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles