22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Google I/O 2015: H Google ανακοίνωσε το βελτιωμένο Cardboard 2 και την πλατφόρμα Jump VR!

    Η Google εξέπληξε ευχάριστα τους εκπροσώπους του Τύπου αλλά και όλα τα tech-geeks με το πάμφθηνο DIY headset εικονικής πραγματικότητας Google Cardboard που παρουσίασε στο περσινό I/O developers conference. Φέτος, η εταιρεία-κολοσσός επιστρέφει δριμύτερη τον τομέα του virtual reality, παρουσιάζοντας μία αναβαθμισμένη και βελτιωμένη δεύτερη version του Google Cardboard!

    Google-Cardboard

    Σύμφωνα με τον Clay Bavor, υπέθυνο για τον τομέα της εικονικής πραγματικότητας, το updated Cardboard VR headset σχεδιάστηκε με καλύτερο τρόπο ώστε πλέον να δέχεται στο εσωτερικό του και μεγαλύτερα smartphones, τα οποία ανήκουν στην κατηγορία των phablets και το display τους μπορεί να αγγίζει ακόμη και τις 6 ίντσες! Παράλληλα, το σχεδιαστικό team της Google δούλεψε εντατικά πάνω στη δημιουργία ένα νέου κουμπιού, το οποίο αντικαθιστά το μαγνητικό δαχτυλίδι που είχε η πρώτη κατασκευή, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους χρήστες του Cardboard VR να συνδέσουν μία ακόμη μεγαλύτερη γκάμα τηλεφώνων. Επιπλέον, οι ιθύνοντες της Google έκαναν ακόμη πιο εύκολη τη διαδικασία της συναρμολόγησης (με μόλις τρία βήματα), ενώ παράλληλα όπως ανακοινώθηκε από τον Bavor το Cardboard SDK πλέον μπορεί να δουλέψει και με λειτουργικό iOS. Οι τυχεροί επισκέπτες του Google I/O 2015 θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το αναβαθμισμένο low-budget headset της Google.

    Cardboard And IOsΕπιπλέον, η Google ανακοίνωσε το Jump, μία νέα VR software πλατφόρμα, η οποία αναπτύσσεται με στόχο τη δημιουργία και τον διαμοιρασμό VR περιεχομένου. Ουσιαστικά η Google μέσω του Jump VR επιχειρεί να προσφέρει στην πλατιά μάζα των tech enthusiasts αλλά και των απλών users, μία σειρά από εύχρηστα εργαλεία που θα τους επιτρέψουν να δημιουργήσουν τα δικά τους 3D video. Μάλιστα, για να επιτευχθεί αυτό η Google ένωσε τις δυνάμεις της με την GoPro, δημιουργώντας μία εξελιγμένη συστοιχία από 16 κάμερες GoPro, οι οποίες μπορούν να δώσουν μία διαφορετική διάσταση στον όρο 3D video. Κρινόντας τις παραπάνω κινήσεις, καθίσταται σαφές ότι η Google έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι της εικονικής πραγματικότητας που αδιαμφισβήτητα φιγουράρει ως το next big thing του κόσμου των νέων τεχνολογιών.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles