13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Project Tango στη σκηνή του Google I/O 2014. Consumer tablet από την LG σε ένα χρόνο στην αγορά!

    Το opening keynote του Google I/O 2014 ήταν αφιερωμένο σε ανακοινώσεις που αφορούν το άμεσο μέλλον της εταιρείας, όπως το preview της επόμενης έκδοσης του Android L, το Android Auto, το Android TV ή τα smartwatches με Android Wear, Samsung Gear Live, LG G Watch και Moto 360, ωστόσο στο συνέδριο παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις και σε “μελλοντικά” projects της Google.

    Πέρα από το Project Ara για την επίδειξη του οποίου σας γράψαμε ήδη, ένα ακόμη το οποίο “τρέχει” η ομάδα Advanced Technology and Projects (ATAP) της Google είναι και το Project Tango. Πρόκειται για tablets και smartphones εξοπλισμένα με ειδικές 3D κάμερες που μπορούν να χαρτογραφήσουν το χώρο γύρω σας με άπειρες δυνατότητες και προοπτικές.

    Project Tango

    Έχουμε δει ήδη την developer edition ενός tablet που υποστηρίζει το project, ωστόσο, στο πλαίσιο του συνεδρίου, ανακοινώθηκε την Πέμπτη πως η Google συνεργάζεται με την LG για την κατασκευή ενός consumer tablet που θα βγει στην αγορά το επόμενο έτος. Λεπτομέρειες για τη συσκευή δε δόθηκαν ούτε περισσότερα στοιχεία γι’ αυτήν, τα οποία φανταζόμαστε πως θα μάθουμε προσεχώς.

    Η ανακοίνωση έγινε μετά από μία σειρά από demos που παρουσίασαν στο κοινό κάποιες από τις άπειρες προοπτικές του Project Tango. Ο επικεφαλής του project, Johnny Lee, εμφανίστηκε στη σκηνή με ένα working tablet, ενώ οι developers στην αίθουσα είχαν στην κατοχή τους developer units για να παίξουν με αυτά. Σε μία σειρά από videos, μάλιστα, έγινε επίδειξη μίας εξαιρετικά λεπτομερούς χαρτογράφησης ενός κτιρίου σε full 3D με τη βοήθεια του Project Tango.

    Project Tango 01

    Όπως έχουμε ήδη γράψει για το Project Tangο, οι αισθητήρες που διαθέτει μία συμβατή συσκευή της επιτρέπουν να πραγματοποιεί πάνω από “250.000 3D μετρήσεις ανά δευτερόλεπτο, επικαιροποιώντας τη θέση και τον προσανατολισμό της σε πραγματικό χρόνο και συνθέτοντας με αυτά τα δεδομένα ένα ενιαίο 3D model του χώρου γύρω σας”. Έτσι, η συσκευή μπορεί να δει τον κόσμο με “ανθρώπινη οπτική” και τα δεδομένα που θα λαμβάνει μπορούν να χαρτογραφήσουν χώρους με τρόπο που δεν έχει μπορέσει να γίνει έως τώρα. Το Project Tango θα μπορούσε, βέβαια, πέρα από τη χαρτογράφηση εσωτερικών χώρων, να χρησιμοποιηθεί ώστε να δημιουργήσει πιο ρεαλιστικά περιβάλλοντα επαυξημένης πραγματικότητας ή για την πλοήγησή σας όταν βρίσκεστε σε μία δύσκολη περιοχή. Οι δυνατότητες του project είναι άπειρες και η Google κάνει μαζί του μία αρχή που φιλοδοξεί να έχει πολύ πιο δυνατή συνέχεια.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles