15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Google Lens. Έρχεται και, μέσω ΑΙ, κάνει τις κάμερες των smartphones ακόμη πιο “έξυπνες”!

    Το keynote του Google I/O 2017 συνεχίζεται και μία από τις πρώτες συναρπαστικές ανακοινώσεις του αφορά το Google Lens. Όχι, δεν πρόκειται για κάτι που …σχετίζεται με τα Google Glass (αλήθεια τα θυμάστε;), αλλά με τις δυνατότητες …αναγνώρισης αντικειμένων -αρχικά από τα Assistant και Photos apps- που θα σας διευκολύνει σε πολλά σημεία.

    Google Lens

    Με τη βοήθεια του Google Lens, θα μπορείτε να “στοχεύετε” ένα αντικείμενο με την κάμερα της συσκευής σας κι αυτή να σκανάρει αυτόματα το web για κάθε πληροφορία που σχετίζεται μαζί του.

    Για παράδειγμα, στοχεύοντας ένα λουλούδι, το Google Lens μπορεί να αναγνωρίσει τι ακριβώς είναι. Η, “φωτογραφίζοντας” ένα χώρο, μπορούν να εμφανιστούν σχετικά δεδομένα από τους Χάρτες Google γι’ αυτόν.

    Επιπλέον, αν “δείξετε” στο τηλέφωνό σας ένα κείμενο σε ξένη γλώσσα, θα επιτρέψετε στο βοηθό της Google να το μεταφράσει άμεσα στη μητρική σας γλώσσα. Αλλά και θα μπορείτε να συνδεθείτε αυτόματα σε ένα δίκτυο Wi-Fi, βάζοντας απλώς την κάμερά σας μπροστά στο SSID του δικτύου και στον κωδικό πρόσβασης. Cool!

    Το Google Lens θα φτάσει πρώτα στον Google Assistant και στο Google Photos, αλλά θα υποστηρίζεται και από περισσότερα apps στο οικοσύστημα εφαρμογών της Google περνώντας ο καιρός.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles