16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Google Mine. Η επόμενη κίνηση της Google;

    Η Google λέγεται ότι ετοιμάζει μία νέα υπηρεσία που θα ονομάζεται “Google Mine“, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να καταχωρούν φυσικά αντικείμενα -που κατέχουν ή θέλουν να αποκτήσουν- και να μοιράζονται αυτή την εμπειρία με τους φίλους τους, παρακολουθώντας ταυτόχρονα και αυτά που μοιράζονται εκείνοι.

    google-mine

    Η υπηρεσία θα μπορεί να λειτουργεί σε συνεργασία με το Google+, αλλά και σε ξεχωριστή Android εφαρμογή.

    Η ιδέα του Google Mine επικεντρώνεται στο να φανερώσουν οι χρήστες τα ενδιαφέροντα τους όσον αφορά μία σειρά από αντικείμενα που έχουν στην κατοχή τους ή θέλουν να αποκτήσουν (gadgets, ρούχα, αυτοκίνητα, ποδήλατα ή ό,τι άλλο τους αρέσει) και να τα μοιραστούν με τους φίλους τους. Οι χρήστες της υπηρεσίας/εφαρμογής θα μπορούν στο Google Mine να καταχωρούν ακόμη και στοιχεία που σχετίζονται με αντικείμενά τους που έχουν δανείσει στους φίλους τους (π.χ. ένα DVD ή ένα gadget), αλλά και να σημειώνουν σε μία wish list πράγματα που θέλουν να αποκτήσουν, δίνοντας ιδέα στους φίλους τους για ένα μελλοντικό δώρο.

    Ενδεχομένως, να μπορούν και να αξιολογούν κάθε αντικείμενο, ώστε οι φίλοι τους να γνωρίζουν τη γνώμη τους γι’ αυτό από την εμπειρία μαζί του. Φυσικά, κάθε χρήστης θα μπορεί να τοποθετεί δικαιώματα ώστε να γνωρίζει ακριβώς ποιος έχει πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία που έχει καταχωρίσει στην εφαρμογή αλλά και να τα προφυλλάσσει από βλέμματα αγνώστων.

    Είναι προφανές πως πρόκειται για μία εφαρμογή που θα μπορεί μελλοντικά να δώσει πολύτιμα στοιχεία στη Google για προσωπικές προτιμήσεις χρηστών, ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν για καλύτερα στοχευμένη διαφήμιση, μία κατεύθυνση στην οποία η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη σημασία, προσπαθώντας συνεχώς να βελτιώσει τους αλγόριθμούς της.

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles