16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Η Google μπορεί να παρακάμψει από απόσταση το passcode του… 74% των Android συσκευών!

    Σύμφωνα με έγγραφο που προέρχεται από το Γραφείο Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, η Google μπορεί πολύ εύκολα να παρακάμψει από απόσταση τον κωδικό πρόσβασης σε παλαιότερες εκδόσεις του Android, αν υποχρεωθεί σχετικά με δικαστική απόφαση, επιτρέποντας στις αρχές να έχουν πρόσβαση με ευκολία στα περιεχόμενα μίας συσκευής.

    passcode-android

    Το έγγραφο αναφέρει πάντως ότι μοντέλα που διαθέτουν την έκδοση Android 5.0 ή νεότερη δεν μπορούν να γίνουν reset από απόσταση, καθώς χρησιμοποιούν full disk encryption, μία δυνατότητα ωστόσο που δεν είναι ενεργοποιημένη σε πολλές συσκευές.

    Σε τι ποσοστό όμως βρίσκονται στην αγορά οι συσκευές με “παλιό” Android που αναφέρει το άρθρο; Σύμφωνα με το Android Developer Dashboard, το 74.1% των Android συσκευών χρησιμοποιούν παλιά έκδοση – μπορούν δηλαδή να “παραβιαστούν” μ’ αυτό τον τρόπο.

    androidstats

    Όσον αφορά τώρα τους χρήστες που διαθέτουν νεότερη έκδοση η οποία υποστηρίζει full disk encryption, αυτό το χαρακτηριστικό βρίσκεται συνήθως στις επιλογές ασφαλείας ή αποθηκευτικού χώρου των ρυθμίσεων, ανάλογα με τον κατασκευαστή, ωστόσο, σε περίπτωση που το ενεργοποιήσετε, πρέπει να γνωρίζετε ότι θα επιβραδύνει το hardware λιγάκι.

    Στην περίπτωση των iPhone, με την ευκαιρία, να σημειώσουμε ότι κάθε μοντέλο που χρησιμοποιεί την έκδοση iOS 8.0 ή νεότερη διαθέτει το full disk encryption ενεργοποιημένο by default και δεν μπορεί να παραβιαστεί από την Apple.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles