15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Google Pixel 7 & Pixel 7 Pro: Η νέα εποχή των Pixel έφτασε!

    Η Google μπορεί να μην είναι το νούμερο 1 στον κόσμο της κινητής τηλεφωνίας, ωστόσο διαθέτει το δικό της δυναμικό προϊοντικό portfolio συσκευών, οι οποίες μπορούν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των high-end users.  Το πρόσφατα αποκαλυφθέν δίδυμο Pixel 7 ανεβάζει το σύνολο των νέων τηλεφώνων για το 2022 σε μόλις τρία (το άλλο είναι το 6a), δηλαδή λιγότερα ακόμη και από την Apple. Όπως και πέρυσι, υπάρχουν δύο μοντέλα – ένα μικρότερο τηλέφωνο vanilla και ένα μεγαλύτερο Pro. Το μικρότερο μοντέλο είναι φθηνότερο (600 $), ενώ το Pro έχει την καλύτερη οθόνη και κάμερα (+ τηλεφακό), αλλά πληρώνετε επιπλέον για αυτό (900 $).Είναι σχεδόν σαν να υπήρχε ένα μοντέλο Plus ανάμεσα στα δύο.

    Google Pixel 7 Pro ή αλλιώς ότι καλύτερο έχει να δείξει η εταιρεία

    Ίσως το νέο Pixel 7 Pro είναι το καλύτερο τηλέφωνο από την Google για τους επόμενους 12 μήνες περίπου και έχει τα χαρακτηριστικά μιας πραγματικής ναυαρχίδας: ευκρινή οθόνη με υψηλό ρυθμό ανανέωσης, μεγάλο αισθητήρα κάμερας, συνδυασμό ευρείας/υπερευρείας/τηλεφακού, μια ξεχωριστή εμφάνιση, χαρακτηριστικά ασφαλείας και υποσχέσεις μακράς υποστήριξης λογισμικού.

    Οι διαφορές από το περσινό Pro δεν είναι τόσο πολλές. Όλα χρησιμοποιούν το νέο chipset Tensor G2 και την ανανεωμένη κάμερα τηλεφακού. Μιλάμε για ένα chip 4νμ.  Η CPU είναι: 2x Cortex-X1 + 2x A76 και 4x A55, αν και με ήπια αύξηση στην ταχύτητα του ρολογιού από πέρυσι. Η GPU είναι πιο ενδιαφέρουσα, μια Mali-G710 MC10, η οποία υπόσχεται αύξηση απόδοσης και απόδοσης σε σχέση με την G78, αλλά και 35% ενίσχυση για εργασίες μηχανικής εκμάθησης (κάτι που η εφαρμογή Pixel Camera αξιοποιεί σε μεγάλο βαθμό). Υπάρχει επίσης ένας νέος πυρήνας Tensor και νέο μόντεμ.

    Η μονάδα επεξεργασίας Tensor επόμενης γενιάς είναι σε θέση να εκτελεί εργασίες μηχανικής εκμάθησης 60% πιο γρήγορα και 20% πιο αποτελεσματικά. Είναι υπεύθυνο για λειτουργίες όπως το Photo Unblur, το οποίο είναι αποκλειστικό για τα Pixel 7 και 7 Pro – χρησιμοποιεί το προηγμένο AI της Google για να αφαιρεί το θάμπωμα και τον θόρυβο από παλιές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν πριν από χρόνια με οποιοδήποτε παλιό τηλέφωνο. Λειτουργεί για να βελτιώσει και τις κάμερες του Pixel 7, φυσικά, περισσότερο σε αυτό σε ένα δευτερόλεπτο.

    Όπως συνέβη και πέρυσι, το τηλέφωνο έρχεται με 12 GB μνήμης RAM και μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ 128 GB, 256 GB και 512 GB αποθηκευτικού χώρου. Δεν υπάρχει υποδοχή microSD, αλλά ενσωματώθηκε υποδοχή nano-SIM και μια eSIM για μια δεύτερη γραμμή.

    Η κύρια μονάδα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα 50MP 1/1,31″ (1,2μm) με την επιλογή 4-σε-1 binning. Ο φακός f/1,85 έχει οπτικό πεδίο 82°. Εάν θέλετε να τραβήξετε περισσότερο μέρος της σκηνής, υπάρχει η εξαιρετικά ευρεία κάμερα 12MP (1,25μm) με 125,8° FoV. Μια αναβάθμιση φέτος είναι ότι ο εξαιρετικά ευρυγώνιος φακός έχει αυτόματη εστίαση, επιτρέποντάς του να τραβήξει λήψεις macro.

    Η κύρια κάμερα διαθέτει οπτική σταθεροποίηση εικόνας (OIS) καθώς και ηλεκτρονική σταθεροποίηση, μπορεί να εγγράψει βίντεο 4K στα 30fps και 60fps. Η δυνατότητα “βελτίωση ομιλίας” μπορεί πλέον να ενεργοποιηθεί και σε λειτουργία 4K/60fps. Το τηλέφωνο μπορεί να εγγράψει βίντεο HDR 10-bit και η Google έχει συνεργαστεί με τους κατασκευαστές εφαρμογών όπως το Snapchat και το TikTok για να επιτρέψει και σε αυτούς τα βίντεο υψηλότερης ποιότητας. Η εφαρμογή κάμερας αξιοποιεί τις δεξιότητες μηχανικής εκμάθησης του chipset Tensor G2 για να δημιουργήσει κινηματογραφικό θάμπωμα ή να σταθεροποιήσει ακόμη περισσότερο το υλικό χειρός.

    Εξαίσια είναι τα αποτελέσματα και του τηλεφακού. Τώρα έχει μακρύτερο φακό με 5x οπτική μεγέθυνση, από 4x. Η επιπλέον εμβέλεια έρχεται με το κόστος ενός ελαφρώς μικρότερου αισθητήρα, (0,7μm pixel αντί για 0,8μm), αλλά εξακολουθεί να έχει ανάλυση 48MP, επιτρέποντάς του να μεγεθύνει περαιτέρω ψηφιακά με κάποια ειδική μαγεία των Pixel.

    Η οθόνη AMOLED 6,71” στο Pixel 7 Pro το κάνει να ξεχωρίζει όχι μόνο λόγω του μεγέθους του, αλλά και επειδή είναι ένα πάνελ QHD+ LTPO με μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης 10-120Hz. Οι πλευρές της οθόνης δεν είναι τόσο κυρτές όσο πέρυσι, αν και εξακολουθούν να προστατεύονται από Gorilla Glass Victus.

    Υπάρχει επίσης ένας αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη, ο οποίος είναι γρήγορος και ασφαλής. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πιο βολικό Face Unlock.

    Μερικά μερικά ακόμη πράγματα που πρέπει να αναφερθούν είναι η μπαταρία των 5.000 mAh – ίδιας χωρητικότητας με πέρυσι. Υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση, ασύρματη και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση.

    Το τηλέφωνο έχει βαθμολογία IP68 για αντοχή στη σκόνη και το νερό. Αν και είναι ένα χιλιοστό πιο κοντό, είναι σχεδόν ένα χιλιοστό πιο φαρδύ από το περσινό μοντέλο. Το μεταλλικό πλαίσιο του τηλεφώνου είναι κατασκευασμένο από 100% ανακυκλωμένο αλουμίνιο.

    Αν και δεν είναι Pro, η απλή έκδοση του Google Pixel 7 έχει ένα ενδιαφέρον!

    Το Pixel 7 είναι αρκετά φθηνότερο από το μοντέλο Pro και αισθητά μικρότερο . Όχι τόσο μικρό όσο το φθηνότερο 6a, αλλά είναι τόσο μικρό όσο τα premium Pixels. Όπως και με το Pro, υπάρχουν πολλά στο chipset Tensor G2 (το 6a χρησιμοποιεί το αρχικό chip Tensor).

    Η Google διατήρησε τη μνήμη RAM στα 8 GB και μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ 128 GB και 256 GB αποθηκευτικού χώρου. Όπως και τα προηγούμενα μοντέλα, τα Pixel 7 και 7 Pro είναι εγγυημένα ότι θα λάβουν 3 σημαντικές ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος και 5 χρόνια ενημερώσεων κώδικα ασφαλείας.

    Στην έκδοση vanilla 7 υπάρχει πάνελ 6,3” (κάτω από 6,4”). Οι φυσικές διαστάσεις του τηλεφώνου είναι 155,6 x 73,2 x 8,7 mm και 197 g, σε σύγκριση με 158,6 x 74,8 x 8,9 mm και 207 g για τον προκάτοχό του. Το Galaxy S22 και το iPhone 14 είναι μικρότερα.

    Η οθόνη εξακολουθεί να είναι ένα επίπεδο πάνελ AMOLED με ανάλυση FHD+, αλλά έχει 25% υψηλότερη μέγιστη φωτεινότητα από την οθόνη Pixel 6. Ωστόσο, αυτό το νέο πάνελ εξακολουθεί να έχει ρυθμό ανανέωσης μόνο 90 ​​Hz.

    Η πιο λεπτή κατασκευή του Pixel 7 σημαίνει επίσης ότι έχει μικρότερη μπαταρία, 4.355 mAh. Ωστόσο, με την λειτουργία Extreme Battery Saver μπορεί να διαρκέσει 72 ώρες (από 48 ώρες). Χωρίς αυτό, έχετε περίπου 31 ώρες τακτικής χρήσης.

    Όπως το Pro, έτσι και το Pixel 7 χρησιμοποιεί κύρια κάμερα 50MP (1/1,31”, 1,2 μm πριν την τοποθέτηση). Συνοδεύεται από μια εξαιρετικά ευρεία κάμερα 12 MP και τέλος. Για μεγέθυνση, το τηλέφωνο βασίζεται στον σχετικά υψηλής ανάλυσης κύριο αισθητήρα και στην επεξεργασία εικόνας Super Res Zoom της Google.

    Περί selfie, η συσκευή διαθέτει αισθητήρα υψηλότερης ανάλυσης, 10,8MP (από 8MP πέρυσι) και επίσης ευρύτερο οπτικό πεδίο – 92,8° (από 84°). Ωστόσο, ο φακός εξακολουθεί να έχει σταθερή εστίαση. Το ίδιο ισχύει και για το Pro, το οποίο χρησιμοποιεί την ίδια μονάδα κάμερας.

    Τιμές αγοράς για τα νέα Pixel’s

    Το Google Pixel 7 ξεκινά από 600 $ / 650 € / 600 £ για μια μονάδα 128 GB, το Pixel 7 Pro θα σας κοστίσει 900 $ / 900 € / 850 £ (και πάλι με αποθηκευτικό χώρο 128 GB). Οι προ-παραγγελίες ξεκινούν σήμερα και υπάρχουν επίσης κάποια προνόμια για κάθε προ-παραγγελία – το 7 Pro συνδυάζεται με ένα δωρεάν Pixel Watch, ενώ μια προ-παραγγελία του Pixel 7 θα σας εξασφαλίσει ένα δωρεάν ζευγάρι Pixel Buds Pro.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles