23.6 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Google Play στην πράξη: Τι αλλάζει για τον Έλληνα χρήστη

    Και ξαφνικά το Android Market έγινε Google Play


    Όπως γράψαμε από χθες η Google, στο πλαίσιο ενοποίησης των υπηρεσιών της, εγκαινιάζει ένα νέο κατάστημα στο οποίο θα βρίσκετε πλέον τα πάντα: εφαρμογές αλλά και βιβλία, μουσική και ταινίες.

    Όλα αυτά, βέβαια, δεν ισχύουν για όλους τους… κατοίκους του πλανήτη. Όπως γράφει το σχετικό ποστ στο Official Blog της Google το σύνολο των υπηρεσιών (μουσική, ταινίες, βιβλία και Android Apps) θα απολαμβάνουν μόνο οι κάτοικοι των ΗΠΑ. Στον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο θα υποστηρίζονται ταινίες, βιβλία και εφαρμογές, στην Αυστραλία βιβλία και εφαρμογές και στην Ιαπωνία ταινίες και εφαρμογές. Στον υπόλοιπο κόσμο (και στην Ελλάδα) το Google Play θα αποτελεί το νέο “σπίτι” για τις Android εφαρμογές.

    Ήδη, το κινητό μας έχει ζητήσει να κάνουμε τη σχετική αναβάθμιση, έτσι η συντόμευση που είχαμε για το “Android Market” έχει πλέον αντικατασταθεί από μία νέα με την ονομασία “Play” (Store ή Shop). Να σημειώσουμε ότι το Google Play υποστηρίζεται από χρήστες που έχουν στο κινητό τους από την έκδοση 2.2 του Android και πάνω.


    Το περιβάλλον, πάντως, δε διαφοροποιείται σημαντικά από αυτό που είχατε συνηθίσει στο Android Market και δε θα σας δυσκολέψει.

    Εκείνο που πρέπει να δείτε οπωσδήποτε πάντως, σε αυτή τη φάση, είναι οι εφαρμογές που προσφέρονται σε προσφορά από τη Google, και βρίσκονται στην αρχική σελίδα ως “Play Apps Over 50% Off”. Όλες κοστίζουν 0.49€ και ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται πολλές ενδιαφέρουσες εφαρμογές όπως βλέπετε και από το ακόλουθο capture.

    Φυσικά, έχει αλλάξει και η web σελίδα του -πάλαι ποτέ- Android Market, όπως μπορείτε να δείτε εδώ.

    Καλή αρχή για το Google Play και ελπίζουμε σύντομα να δούμε περισσότερες από τις υπηρεσίες του και στη χώρα μας!

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles