15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Google Project Link. Δίκτυο οπτικών ινών για τον αναπτυσσόμενο κόσμο

    Τα “μπαλόνια” του Project Loon δεν αποτελούν την μόνη πρωτοβουλία της Google για να φέρει το Internet υψηλής ταχύτητας σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου. Μία πιο “συμβατική” επιλογή, τα δίκτυα οπτικών ινών, αξιοποιούνται στο Project Link, που έχει ως στόχο να φέρει το ευρυζωνικό Internet σε περιοχές του πλανήτη που αντιμετωπίζουν ακόμη δυσκολίες προσβασιμότητας.

    Όπως, ενδεικτικά, σημειώνει η Google στην ανακοίνωσή της, στην Αφρική βρίσκεται πάνω από 1 δισ. του παγκόσμιου πληθυσμού, μόνο το 16% αυτών, ωστόσο, είναι συνδεδεμένοι στο Internet.

    KampalaSkyline

    Οι υποδομές του Project Link έχουν ήδη ξεκινήσει στην Ουγκάντα και την πρωτεύουσα της χώρας, Καμπάλα. Η επιλογή της πόλης έγινε καθώς πρόκειται για μία περιοχή που σφύζει από ζωή, σημειώνοντας τα τελευταία χρόνια μία “έκρηξη” στον τομέα των επιχειρήσεων και όχι μόνο, αλλά παρ’ όλα αυτά “υποφέρει” στο θέμα της προσβασιμότητας στο Internet.

    Το δίκτυο οπτικών ινών, που έχει αναπτύξει η Google, φτάνει αυτή τη στιγμή τα 100 περίπου χιλιόμετρα. Αναπτύσσεται έξω από το κέντρο της πόλης, συνδέοντας τα τοπικά δίκτυα με τα υποθαλάσσια καλώδια που διακινούνται μεταξύ των ηπείρων και μεταφέροντας τις υψηλές ταχύτητες σύνδεσης σε μία περιοχή που δεν υπήρχε έως τώρα αυτή τη δυνατότητα.

    Η Google ελπίζει να δώσει στους κατοίκους της Καμπάλα μία καλύτερη ευκαιρία ευρυζωνικής πρόσβασης με το Project Link. Σε αντίθεση, ωστόσο με την υπηρεσία Google Fiber στις ΗΠΑ, όπου η εταιρεία πουλάει ευρυζωνική πρόσβαση στον τελικό χρήστη, το δίκτυο οπτικών ινών στην Ουγκάντα απευθύνεται σε τοπικούς providers, παρέχοντάς τους τα “εργαλεία” εκείνα που θα τους επιτρέψουν να προσφέρουν στους συνδρομητές τους νέα προγράμματα δεδομένων πρόσβασης ή Internet υψηλής ταχύτητας.

    Δείτε ένα video σχετικά με το Project Link της Google

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles