16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Η Google διέθεσε online φόρμα για αιτήματα διαγραφής συνδέσμων των Ευρωπαίων πολιτών

    Περίπου στα μέσα Μαΐου, η Google είχε χάσει μία δικαστική μάχη, με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να υποχρεώνει τη δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης να διαγράφει προσωπικά στοιχεία Ευρωπαίων χρηστών μετά από σχετικά αιτήματα.

    google

    Κάποιες μέρες μετά, η Google διέθεσε τελικά μία online φόρμα, με τη συμπλήρωση της οποίας οι Ευρωπαίοι πολίτες μπορούν να αναφέρουν στην εταιρία συγκεκριμένους συνδέσμους οι οποίοι αναφέρουν το όνομα τους και οι οποίοι ίσως περιέχουν ψευδείς ή παλαιές πληροφορίες, γενικά πληροφορίες τις οποίες οι χρήστες θέλουν να αφαιρέσουν.

    Αν και η Google δεν έχει αναφέρει το χρονικό διάστημα το οποίο θα απαιτεί η όλη διαδικασία, γνωρίζουμε πως αν τυχόν το αίτημα κάποιου χρήστη γίνει αποδεκτό, τότε η αφαίρεση συνδέσμων θα αφορά μονάχα τις ευρωπαϊκές εκδόσεις του Google και όχι το Google.com.

    Μέσα στην πρώτη μέρα διάθεσης της online φόρμας, η Google δέχτηκε συνολικά περίπου 12.000 αιτήματα Ευρωπαίων πολιτών, κάτι το οποίο σημαίνει πως η εταιρία σίγουρα θα χρειαστεί να διαθέσει πολύ περισσότερους πόρους για την ανάλυση των αιτημάτων αυτών.

    Τέλος, η Google δε θα ξεκινήσει να αποδέχεται εύκολα κάθε αίτημα για αφαίρεση συνδέσμων το οποίο λαμβάνει, καθώς στη διαδικασία θα λαμβάνεται υπόψιν και το δημόσιο συμφέρον. Για παράδειγμα, αν κάποιος σύνδεσμος περιέχει πληροφορίες σχετικά με οικονομικές απάτες εις βάρος ενός χρήστη, τότε δύσκολα θα αφαιρεθεί από τα αποτελέσματα αναζήτησης του Google, καθώς είναι καλό για το δημόσιο συμφέρον να υπάρχουν αναρτημένες τέτοιου είδους πληροφορίες.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles