15.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Ένα αυτοκίνητο Street View, ένας… γαϊδαράκος, και πως η Google παραλίγο να βρεθεί κατηγορούμενη!

    Τελικά τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται στην αρχή, και αυτό πρέπει να το θυμόμαστε. Δείτε για παράδειγμα πως η Google βρέθηκε σε δύσκολη θέση, χωρίς να φταίει, από κάτι που αποδείχτηκε ότι ήταν… παρεξήγηση.

    Οι άνθρωποι του Mountain View οδηγούσαν ένα αυτοκίνητο Street View σε έναν εξοχικό δρόμο, ώστε να φωτο/χαρτο-γραφήσουν την περιοχή. Όταν τελείωσαν τη δουλειά τους, και ανέβασαν το τελικό αποτέλεσμα στο Google Maps, οι χρήστες μπορούσαν φυσικά να κάνουν μία σύντομη virtual περιήγηση.

    Έτσι ξεκίνησε μία συζήτηση στο Reddit, όπου κάποιοι διαπίστωσαν ότι το εν λόγω αυτοκίνητο είχε χτυπήσει έναν γάιδαρο και τον είχε εγκαταλείψει στο δρόμο. Η Google αναγκάστηκε να ερευνήσει το θέμα, και τελικά δήλωσε επίσημα ότι ο γάιδαρος είναι ζωντανός και χαίρει άκρας υγείας.

    Αυτό που είχε συμβεί στην πραγματικότητα, ήταν ότι ο γάιδαρος βρισκόταν αρχικά ξαπλωμένος στο έδαφος, και όταν είδε το αυτοκίνητο, σηκώθηκε και έφυγε. Οι χρήστες δηλαδή είχαν παρερμηνεύσει τις εικόνες, κοιτώντας τις σε… αντίστροφη σειρά! Μάλλον είχε φοβηθεί το μάτι τους, από τις ιστορίες με τον Μαρκ και τους βίσονες, και σκέφτηκαν τα χειρότερα.

    Πηγή : Business Insider

    Δημήτρης Θωμαδάκης
    Δημήτρης Θωμαδάκης
    The Matrix cannot tell you who you are

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles