Τι ψάχνει ο κόσμος στο Google; Τώρα το βλέπεις με μία κίνηση, καθώς, την ώρα που πας να ψάξεις μία λέξη, η δημοφιλής μηχανή αναζήτησης προτείνει δημοφιλή αποτελέσματα… Ανάμεσά τους κρύβονται πολλά περίεργα λήμματα και spicy αναζητήσεις που θα σε κάνουν να κρυφογελάσεις…
Και ξαφνικά εκεί που το Google search, τη στιγμή που πληκτρολογούσες ένα χαρακτήρα, σου πρότεινε τις αναζητήσεις που είχες κάνει το προηγούμενο διάστημα, εδώ και μερικούς μήνες αποφάσισε να αλλάξει τακτική. Έτσι, χάρη στο Google Suggest, σου εμφανίζει συχνές αναζητήσεις, με βάση αυτά που ψάχνουν οι υπόλοιποι χρήστες. Αυτό μπορεί να γίνει, τόσο αν βάλεις αγγλικό χαρακτήρα στο πεδίο αναζήτησης, όσο αν γράψεις πλέον και στα ελληνικά (θα εντυπωσιαστείς μάλιστα όταν διαπιστώσεις ότι σου γίνονται suggestions ακόμη και σε greeklish λήμματα). Η επιλογή αυτή, από τη μία σε διευκολύνει όταν θέλεις να ψάξεις κάτι συνηθισμένο καθώς σου το εμφανίζει αμέσως και σε γλιτώνει από περιττές πληκτρολογήσεις, από την άλλη όμως μπορεί να σου χαρίσει μερικές διασκεδαστικές στιγμές παρατηρώντας το τι ψάχνουν οι υπόλοιποι χρήστες. Έτσι, βάζοντας π.χ. το γράμμα «μ», πέρα από σοβαρές αναζητήσεις όπως «μουσείο ακρόπολης», «μεταχειρισμένα αυτοκίνητα» και αναμενόμενα showbiz results όπως η «μενεγάκη», ο κόσμος ενδιαφέρεται και για πιο spicy αποτελέσματα που ξεκινάνε από «μ…». Αντίστοιχες πιπεράτες προτάσεις θα σου γίνουν πληκτρολογώντας πολλά άλλα γράμματα ή συνδυασμούς γραμμάτων, αποδεικνύοντας ότι ο κόσμος στο Internet διψά για καυτό περιεχόμενο (γιατί πίστεψες ποτέ ότι ήταν τυχαία η επιτυχία του περίφημου video της Τζούλιας;).
Πέρα από hot προτάσεις βέβαια, ίσως σε ξαφνιάσουν και κάποια περίεργα λήμματα όπως π.χ. «φαψεβοοκ» (προφανώς κάποιος έψαχνε για το facebook) ή υοθτθβε (youtube βρε!), ενώ, κατά τα άλλα, θα συναντήσεις λήμματα που δείχνουν την ποικιλία των ενδιαφερόντων των Ελλήνων (αν πληκτρολογήσεις «λα» θα δεις ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται από το «λάκη το γλυκούλη» έως το πώς να φτιάξει… «λαχανοντολμάδες»). Εμείς σου δώσαμε την ιδέα, εσύ μπορείς να συνεχίζεις να παίζεις, τοποθετώντας συνδυασμούς γραμμάτων, μετατρέποντας μία απλή αναζήτηση στο Internet σε παιχνίδι ωρών.
Αν, πάντως, για κάποιο λόγο, σε χαλάει το Google Suggest, μπορείς να το απενεργοποιήσεις από τα Preferences του λογαριασμού σου, επιλέγοντας «Do not provide query suggestions in the search box». Είδες… για όλα υπάρχει λύση!
τα σχόλια είναι κλειδωμένα.