21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Google60: Μία αναζήτηση στο Google πιο αργή και θορυβώδης από ποτέ, που όμως θα… λατρέψεις

    Μπορεί η Google να μην υπήρχε τη δεκαετία του ’60, αν όμως είχε συμβεί κάτι τέτοιο, η υπηρεσία αναζήτησής της θα ήταν… κάπως έτσι!


    Το Google60 αποτελεί ένα art project –όπως αυτοπροσδιορίζεται- του σχεδιαστή και προγραμματιστή Norbert Landsteiner (ο οποίος νωρίτερα μέσα στη χρονιά είχε κυκλοφορήσει και το Google BBS, ένα ακόμη project που επέτρεπε στους χρήστες να διεξάγουν αναζητήσεις της Google μέσα από ένα bulletin board-style interface που παρέπεμπε στη δεκαετία του ’80).

    Τώρα, με το νέο του project γυρίζει ακόμη πιο πίσω… στη δεκαετία του ’60, με αισθητική “Mad men” και interface που παραπέμπει σε IBM 360.

    Οι χρήστες που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μία αναζήτηση -αφού πρώτα εισάγουν, δακτυλογραφώντας όπως σε μια παλιά γραφομηχανή, τον όρο που επιθυμούν- έχουν τρεις διαφορετικές επιλογές: αναζήτηση κειμένου, ειδήσεων και φωτογραφιών.

    Στη συνέχεια, βλέπουν ένα εικονικό σύστημα αποθήκευσης σε μαγνητοταινία και κατόπιν τα αποτελέσματα των αναζητήσεών τους, όπως θα εμφανιζόταν βέβαια εκείνη την εποχή.

    Ο χρήστης μπορεί, επιπλέον, να ελέγξει την ένταση των ήχων που ακούγονται, κάποιοι από τους οποίους “εμπνέονται” από ιστορικές συσκευές, όπως το IBM 129 Keypunch και το Teletype Model 33.

    Μπορεί να μην αποτελεί μία λύση για τις σημερινές αναζητήσεις σας, δεδομένου ότι είναι αργό και θορυβώδες, είναι όμως σίγουρο ότι θα σας φέρει σε μία νοσταλγική διάθεση και, αν μη τι άλλο, θα σας κάνει να διασκεδάσετε ιδιαίτερα την ώρα που θα περάσετε μαζί του.

    Μας αρέσει το μήνυμα λάθος του Google60. "Mountain View we have a problem."
    www.masswerk.at/google60

    Συμβουλή, πειραματιστείτε με το Google60 με τα ηχεία του υπολογιστή σας ανοικτά

    Πηγή: The Verge

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles