13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    GPU Turbo: Η νέα επαναστατική τεχνολογία της HONOR σύντομα μέσω update στο Honor 10

    H Honor ανακοίνωσε στις 6 Ιουνίου στο Πεκίνο το GPU Turbo, μια επαναστατική τεχνολογία επιτάχυνσης επεξεργασίας γραφικών, η οποία θα είναι σύντομα διαθέσιμη μέσω update και στο νέο Honor 10. Η τεχνολογία βασίζεται στην επιτάχυνση του ενσωματωμένου hardware και software της GPU, η οποία αυξάνει την αποδοτικότητα της επεξεργασίας γραφικών των smartphones, προσφέροντας ταχύτερη εμπειρία χρήσης.

    honor-10

    «Είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτήν την καινοτόμα τεχνολογία, καθώς στόχος μας είναι να  προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης στους πελάτες μας παγκοσμίως», δήλωσε ο George Zhao, Πρόεδρος της Honor. «Με την τεχνολογία GPU Turbo, βελτιώνουμε σημαντικά την αποδοτικότητα επεξεργασίας γραφικών, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στον χρήστη.

    Το GPU Turbo θα είναι σύντομα διαθέσιμο και στο Honor 10, που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2018 στην ελληνική αγορά. Η νέα αυτή τεχνολογία της Huawei και της Honor καταφέρνει να αυξήσει την απόδοση επεξεργασίας γραφικών κατά 60% και μειώνει την κατανάλωση ενέργειας από το SoC κατά 30%. Με το GPU Turbo οι συσκευές Honor μπορούν να επιτύχουν εξαιρετική ποιότητα γραφικών, ακόμα κι αν η εφαρμογή για mobile gaming δεν υποστηρίζει HDR imaging (High Dynamic Range).

    Τα τελευταία δέκα χρόνια, η ζήτηση για δυνατότητα επεξεργασίας γραφικών σε smartphones έχει αυξηθεί, με την ανάλυση της οθόνης να εξελίσσεται από VGA σε 1080p και σύντομα σε 4K. Τα mobile games (συμπεριλαμβανόμενων των multiplayer online battle arena games), τα οποία κυριαρχούν στον χώρο του gaming, απαιτούν υψηλή απόδοση επεξεργασίας γραφικών. Επιπλέον, κορυφαίες τεχνολογίες και εφαρμογές όπως η AR (Επαυξημένη Πραγματικότητα), η VR (Εικονική Πραγματικότητα) και το image rendering, απαιτούν υψηλή επεξεργασία γραφικών. Οι μονάδες GPU στα κινητά αντιμετωπίζουν μια σειρά τεχνικών περιορισμών, όπως η αποθήκευση, η απώλεια θερμότητας και η κατανάλωση ενέργειας. H Huawei και η Honor αντιμετωπίζουν αυτές τις προκλήσεις και λανσάρουν ένα τεχνολογικό επίτευγμα στον τομέα της γραφικής επεξεργασίας.

    Το GPU Turbo θα αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό των smartphones της Honor, ενσωματώνοντας το λογισμικό του smartphone και το λογισμικό EMUI και προσφέροντας ομαλότερη εφαρμογή γραφικών κορυφαίου επιπέδου. Επιπλέον, το GPU Turbo μπορεί να υποστηρίξει τα AR και VR και μελλοντικά θα μπορεί να βρει εφαρμογή και σε άλλους τομείς, όπως είναι η εικονική διδασκαλία, οι ηλεκτρονικές αγορές και η τηλεϊατρική.

    Το GPU Turbo παρουσιάστηκε στο Honor Play, κατά τη διάρκεια του λανσαρίσματος της συσκευής στην Κίνα στις αρχές Ιουνίου. Σταδιακά και άλλα δημοφιλή smartphone της Honor, όπως τα Honor 10, Honor View10, Honor 9 Lite και Honor 7X, θα λάβουν αυτήν την τεχνολογική αναβάθμιση. Η ημερομηνία της αναβάθμισης της κάθε συσκευής στην Ελλάδα θα αποκαλυφθεί σύντομα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles