24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Αποκαλύπτοντας… μυστικά και ιστορίες από την ανάπτυξη του πρώτου iPhone

    Ο Greg Christie, senior software engineer της Apple, σε μία ιδιαίτερη συνέντευξη που παραχώρησε στη Wall Street Journal, αποκαλύπτει ενδιαφέροντα στοιχεία και εσωτερικές πληροφορίες από την εποχή της ανάπτυξης του πρώτου iPhone.

    first-iphone-jobs

    Η συνέντευξη δόθηκε με την άδεια της Apple, με αφορμή το νέο γύρο νομικών μαχών με τη Samsung για το γνώριμο θέμα των πατεντών, που αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα.

    Ο Christie αποκαλύπτει ότι εντάχθηκε στο μυστικό “project Purple”, όπως αποκαλούνταν, μετά από πρόσκληση του Scott Forstall, ενός από τα πιο γνωστά στελέχη της αμερικανικής εταιρείας. Η ομάδα του ήταν υπεύθυνη για πολλά από τα στοιχεία του iPhone, ενώ στον ίδιο έχει πιστωθεί και ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, σχετικά με το “slide to unlock” χαρακτηριστικό της συσκευής.

    Κάποια κομμάτια της ιστορίας του Christie είχαν ήδη δημοσιοποιηθεί στην New York Times τον περασμένο Οκτώβριο, ωστόσο, το ρεπορτάζ της WSJ αποκαλύπτει ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες.

    Ο μηχανικός περιγράφει την ομάδα πίσω από το iPhone ως… “σοκαριστικά μικρή”, ενώ σημειώνει ότι, όσο ο ίδιος και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας επεξεργάζονταν διάφορες ιδέες και concepts σχετικά με το πώς θα μοιάζει, ένας ανυπόμονος Steve Jobs τους έδινε προθεσμία δύο μόλις εβδομάδες για να ολοκληρώσουν την πρώιμη μορφή της συσκευής, αλλιώς θα ανέθετε το έργο σε άλλο team.

    Αυτό που προέκυψε ήταν το “2005 design” του iPhone, ένα τηλέφωνο με οθόνη αφής, λειτουργία swipe-to-unlock, χωρίς φυσικό πληκτρολόγιο και με τις μουσικές δυνατότητες του iPod.

    Ακολούθησε ένας “μαραθώνιος” ανάπτυξης και βελτιώσεων στη συσκευή, ο οποίος κράτησε δυόμιση χρόνια, στη διάρκεια των οποίων ο Jobs είχε άποψη σχετικά με κάθε λεπτομέρειά της. O Christie έδινε αναφορές στο “αφεντικό” της Apple δύο φορές κάθε μήνα, σ’ ένα μικρό meeting room χωρίς παράθυρα, στο οποίο είχαν πρόσβαση ελάχιστοι άνθρωποι. Ήταν τόση η μυστικότητα του project, λόγω των σχετικών εντολών του Steve Jobs, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι της εταιρείας να φτάνουν στο σημείο ακόμη και να κρυπτογραφούν τις φωτογραφίες της συσκευής.

    Οι δε αλλαγές δε σταμάτησαν ούτε έξι μήνες πριν την παρουσίαση, οπότε και ο Steve Jobs απέρριψε τελικώς την ιδέα ενός split-screen view για τα emails, θεωρώντας τη δυνατότητα “ανόητη” σε μία τόσο μικρή οθόνη.

    Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Greg Christie στο WSJ (απαιτείται συνδρομή) εδώ

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles