20.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
More

    Grok: Το δικό του ChatGPT παρουσίασε ο Elon Musk

    Το αντίπαλο δέος του ChatGPT παρουσίασε ο Elon Musk, o οποίος σύστησε στο κοινό το δικό του bot τεχνητής νοημοσύνης που φέρει το όνομα Grok. Το Grok αποτελεί το πρώτο προϊόν της νέας εταιρείας του Musk, της xAI, και προς το παρόν βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών σε περιορισμένους χρήστες στις Η.Π.Α.

    Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το chatbot

    Το chatbot αναπτύχθηκε με data του X (πρώην Twitter) και σχεδιάστηκε για να απαντά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με πνεύμα και επαναστατική διάθεση. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει λίγο… χιούμορ σε σχέση με τα άλλα προϊόντα της κατηγορίας του.

    Το Grok αποτελεί “το προϊόν που προέκυψε μετά από δύο μήνες ανάπτυξης”, ανέφερε η ανακοίνωση της xAI και θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες του X Premium + μετά την έξοδό του από το στάδιο των δοκιμών. Ο Musk έχει μιλήσει για τη φιλοδοξία του να μετατρέψει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ σε μια εφαρμογή που κάνει τα πάντα, παρόμοια με το WeChat της Tencent Holding Ltd. στην Κίνα. Το Grok θα είναι ένα ουσιαστικό μέρος της ανάπτυξης αυτού – ενώ η xAI είναι μια ξεχωριστή εταιρεία και σκοπεύει να συνεργαστεί στενά με την X, την Tesla και άλλες επιχειρήσεις.

    Παρόλα αυτά, η xAI ανέφερε ότι, όπως με κάθε Large Language Model ή LLM, το Grok μπορεί να παράγει ψευδείς ή αντιφατικές πληροφορίες.

    Διαβάστε επίσης:

    Galaxy S24: Νέο report αναφέρει ότι η νέα ναυαρχίδα της Samsung έρχεται στις 17 Ιανουάριου 2024!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles