19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    GT Sophy: Το σύστημα της Sony που “τρώει” για πλάκα τους πρωταθλητές του Gran Turismo!

    Την “επανάσταση” στο gaming έρχεται να φέρει ένα νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που παρουσίασε η Sony. Tο Gran Turismo Sophy, όπως έγινε γνωστό, έχει καλύτερες οδηγητικές επιδόσεις από τους πρωταθλητές του δημοφιλούς video game αγώνων ταχύτητας αυτοκινήτων Gran Turismo του PlayStation, αφού οι ικανότητές του είναι εντυπωσιακές.

    Όταν οι μηχανές κερδίζουν τους καλύτερους ανθρώπους

    Το GT Sophy μπορεί να κοντράρει και να νικήσει ακόμα και τον πιο έμπειρο παίκτη, αφού έχει μάθει να ελέγχει το αυτοκίνητο και τις τακτικές που χρησιμοποιούνται. Διαθέτει αλγόριθμους βαθιάς και ενισχυτικής μάθησης, εκπαιδεύτηκε κατάλληλα και έχει μάθει π.χ. πώς να βρίσκει εναλλακτικά «μονοπάτια» όταν μπλοκάρεται από ένα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο. Ξέρει επίσης πώς να αποφύγει να δεχτεί ποινές για την οδηγητική συμπεριφορά του.

    Οι ερευνητές ανέφεραν ότι τα ευρήματα μπορούν να κάνουν τους εικονικούς αγώνες αυτοκινήτων πιο ευχάριστους και πιο ρεαλιστικούς. Βασικός στόχος είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους «οδηγούς» να βελτιώσουν τις ικανότητές τους και να ανακαλύψουν νέες τεχνικές οδήγησης.

    Σε σχετικό διαγωνισμό που οργανώθηκε, το «έξυπνο» σύστημα τεχνητής νοημοσύνης ήταν σε θέση να νικήσει τους τέσσερις καλύτερους στον κόσμο «οδηγούς» του Gran Turismo, αναπτύσσοντας ταχύτητες άνω των 300 χιλιομέτρων την ώρα.

    Διαβάστε επίσης:

    Minecraft: Παίκτης έχτισε σε 7 μήνες ολόκληρη την πόλη από τη σειρά «The Simpsons»

     

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles