24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Γυναίκα αποζημιώνεται με $6,5 εκατ. για υπόθεση revenge porn

    Σε υπόθεση revenge porn στην Καλιφόρνια,  το δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών επιδίκασε το ποσό των 6,4 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια γυναίκα από την κομητεία του Λος Άντζελες.

    cover

    Σύμφωνα με την New York Times, η γυναίκα μήνυσε τον πρώην σύντροφό της το Δεκέμβριο του 2014 επειδή δημοσίευσε προσωπικές της φωτογραφίες, οι οποίες εντοπίστηκαν στο site MyEx, μετά το χωρισμό τους το 2013. Οκτώ εικόνες φέρεται ότι δημοσιεύτηκαν κατ ‘ευθείαν στο Tumblr.

    Οι φωτογραφίες στάλθηκαν, επίσης, σε επαφές της κοπέλας, είτε προσωπικές (φίλοι, συγγενείς), είτε επαγγελματικές (συνάδελφοι, συνεργάτες κ.λπ). Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που περιγράφουν λεπτομερώς την καταγγελία, αυτό ήταν “μέρος ενός σχεδίου revenge porn, που είχε σχεδιαστεί ειδικά για να καταστρέψει την κοπέλα”.

    Ο άνδρας κατηγορήθηκε επίσης για την πλαστοπροσωπία της σε online dating sites, συμπεριλαμβανομένων των OKCupid και Adultspace. Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, “το προφίλ χρησιμοποίησε μια παραλλαγή του ονόματός της παρόμοιο με το Twitter username που χρησιμοποιούσε εκείνη την εποχή και περιλάμβανε φωτογραφίες της”. Κατηγορήθηκε ότι διέθετε τη διεύθυνση κατοικίας της εναγούσης σε αυτές τις ιστοσελίδες και “ενθάρρυνε άνδρες να στέλνουν φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου και να επισκέπτονται το σπίτι της.”

    Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για να μπορέσει η υπόθεση να τελεσιδικήσει, με την απόφαση να βγαίνει υπέρ της εναγούσης στις 4 Απριλίου. Σύμφωνα με το NYT, ήταν μια από τις πρώτες αγωγές που ανέλαβε το Cyber Civil Rights Legal Project, μια πρωτοβουλία στήριξης των θυμάτων online παρενόχλησης. Τα πνευματικά δικαιώματα είναι αυτά που κέρδισαν στο τέλος, με την ενάγουσα να κερδίζει την υπόθεση λόγω παραβίασης των πνευματικών δικαιωμάτων που σχετίζονται με τις εικόνες που διέρρευσαν.

    Μέχρι τώρα, οι περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ έχουν κάποια μορφή νομικής προστασίας κατά της κοινής χρήσης προσωπικών εικόνων στο Διαδίκτυο χωρίς τη συγκατάθεση του κατόχου τους.

    Φυσικά, τα 6,4 εκατομμύρια δολάρια είναι ένα απίστευτο χρηματικό ποσό και μια άκρως ικανοποιητική νίκη για το θύμα. Ωστόσο τα θύματα revenge porn υφίστανται ανεπανόρθωτο ψυχολογικό τραυματισμό, ο οποίος δεν μπορεί να αποζημιωθεί, ακόμη και με εκατομμύρια.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles