17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Γυναίκες στην Τεχνολογία: Η πανδημία καθυστέρησε αντί να βελτιώσει την εξέλιξη της καριέρας τους

    Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις ότι η ζωή στην καραντίνα θα λειτουργούσε ως πιθανός επιταχυντής προς την ισότητα ευκαιριών φύλου σε θέσεις εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας, οι παρατεταμένες κοινωνικές προκαταλήψεις εμπόδισαν την πιθανή αυτή εξέλιξη. Η προσδοκία πως με τη δημιουργία ενός νέου τοπίου ίσων ευκαιριών από κοινωνική σκοπιά που θα λάμβανε υπόψη παραμέτρους όπως ο οικογενειακός προγραμματισμός θα οδηγούσε στην κατάρριψη των παραδοσιακών στερεοτύπων γύρω από την επαγγελματική σταδιοδρομία των γυναικών δεν επαληθεύτηκε. Όπως επισημαίνεται σε νέα έκθεση της Kaspersky «Women in Tech, Where are we now? Understanding the evolution of women in technology, σχεδόν το ένα τρίτο των γυναικών που εργάζονται στον κλάδο της τεχνολογίας προτιμούν την εργασία από το σπίτι από την εργασία στο γραφείο. Ένας παρόμοιος αριθμός αναφέρει ότι λειτουργούν πιο αποτελεσματικά όταν εργάζονται από το σπίτι, και το 33% αποκάλυψε ότι έχουν περισσότερη αυτονομία όταν δεν εργάζονται σε γραφείο.

    Ωστόσο, περισσότερο ανησυχητικά στατιστικά στοιχεία αυτής της έκθεσης υπογραμμίζουν πώς η προοπτική της απομακρυσμένης εργασίας για τις γυναίκες στην τεχνολογία δεν συνάδει με την κοινωνική πρόοδο σε αυτήν τη δυναμική της «εργασίας από το σπίτι». Σχεδόν οι μισές γυναίκες που εργάζονται στην τεχνολογία έχουν δώσει μάχη για να ισορροπήσουν την επαγγελματική και οικογενειακή ζωή από τον Μάρτιο του 2020.

    Όταν οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα ρωτήθηκαν για τις καθημερινές εργασίες που μειώνουν την παραγωγικότητα ή την εξέλιξη της εργασίας, το 60% δήλωσε ότι είχε αναλάβει την πλειονότητα των δουλειών του σπιτιού σε σύγκριση με το 47% των ανδρών, το 63% ήταν υπεύθυνο για το διάβασμα των παιδιών σε σύγκριση με το 52% των ανδρών και το 54% των γυναικών έπρεπε να προσαρμόσουν τις ώρες εργασίας τους περισσότερο από τον άνδρα σύντροφό τους για να φροντίσουν την οικογένεια. Ως αποτέλεσμα, το 50% των γυναικών πιστεύουν ότι τα αποτελέσματα της COVID-19 έχουν πράγματι καθυστερήσει, αντί να βελτιώσουν, τη συνολική εξέλιξη της καριέρας τους.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles