21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    H 2η version του USB4 εκτοξεύει την ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων στα ύψη!

    To πρότυπο USB4 έχει ήδη αρχίσει να δείχνει τα δόντια του, εξασφαλίζοντας εντυπωσιακές ταχύτητες στα 40Gbps στις συσκευές που το υποστηρίζουν (laptops, connected displays, storage devices, USB hubs & docks). Ενδεικτικό είναι ότι το USB4 προσφέρει δύο φορές το bandwidth του USB 3.2 και 4 φορές του USB 2.0, κάνοντας ουσιαστικά «παρελθόν» τις αργές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων που βασάνιζαν πολλούς users. 

    Ωστόσο, το USB Implementers Forum (USB-IF) δεν σταματάει εδώ και ήδη εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη της version 2.0 του USB4, εφαρμόζοντας τεχνικές που κάνουν την αρχιτεκτονική του να διαφέρει από τα USB 3.2 και USB 2.0 standards. Με το εν λόγω upgrade θα εξασφαλίζονται πραγματικά ασύλληπτες ταχύτητες στη διάδοση data προσφέροντας ταχύτητες δύο διευθύνσεων (bidirectional) στα 80Gbps, πράγμα που σημαίνει ότι τα δεδομένα μπορούν να «ταξιδεύσουν» προς δύο κατευθύνσεις (από και προς τα συνδεδεμένα περιφερειακά). Αξίζει να σημειωθεί ότι η προαναφερθείσα τεχνική μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμη σε content creators ή gamers που έχουν τεράστια μετάδοση δεδομένων, σπάζοντας την ροή των data ακόμη και σε μη ισόποσα μέρη (π.χ. 120Gbps προς τα συνδεδεμένα περιφερειακά και ταχύτητες 40Gbps δεδομένων από αυτά).

    Αναμφίβολα, η 2η version του USB4 θα αποτελέσει μια τεράστια αναβάθμιση σε σύγκριση με την πρώτη έκδοση, ωστόσο σύμφωνα με τους υπεθύνους του USB-IF θα χρειαστούν 12 έως 18 μήνες πριν οι λύσεις USB 4v2 είναι διαθέσιμες στους καταναλωτές. 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles