18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    H Α.I. της Nvidia κατάφερε να αναδημιουργήσει το παιχνίδι Pac-Man, με απλή… παρακολούθηση!

    O θρυλικός Pac-Man, αυτή η εμβληματική φιγούρα του gaming που αποτελεί σήμα κατατεθέν της επανάστασης του gaming πριν από λίγες μέρες έκλεισε τα… 40 του χρόνια! Ο Pac-Man λοιπόν σαραντάρισε (υπολογίζεται ότι έκανε το ντεμπούτο στα arcades στις 22/5/1980 και η Bandai Namco (εταιρεία που διαθέτει τα δικαιώματα του) σε συνεργασία με την Nvidia επέλεξαν έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο για να γιορτάσουν το πέρασμα του αγαπημένου ήρωα στη μέση ηλικία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ειδικούς ερευνητές της Nvidia, η τεχνητή νοημοσύνη της γνώστης εταιρείας κατάφερε να αναδημιουργήσει το full game του Pac-Man χωρίς την παραμικρή ανθρώπινη παρέμβαση!

    Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά ότι δεν υπήρχε καμία προσθήκη προγραμματιστικού κώδικα και αυτό επιτεύχθηκε μέσω μιας εκπαιδευτικής διαδικασίας που βασίζεται στις αρχές του machine learning. H Α.Ι. της Nvidia παρακολούθησε 50.000 διαφορετικά gaming sessions του Pac-Man, παρατηρώντας με υπομονή ακριβώς όπως θα έκανε ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος. To GameCAN όπως ονομάζεται το σύστημα που χρησιμοποιήθηκε χρειάστηκε 4 ημέρες για να ολοκληρώσει την αναδημιουργία του Pac-Man, αντιλαμβανόμενο τις κινήσεις του μέσα και γύρω από το λαβύρινθο, τον τρόπο με τον οποίο τα φαντάσματα κυνηγούν το γνωστό ήρωα και το τι συμβαίνει στο παιχνίδι όταν ένα φάντασμα τον αγγίζει, αλλά και το τι ακολουθεί όταν τα φαντάσματα μεταμορφώνονται σε μπλε. Το λες και λίγο τρομακτικό πάντως εάν ανολογιστεί κανείς το επίπεδο που έχει φτάσει η σημερινή τεχνητή νοημοσύνη… 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles