18.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    H Apple ετοιμάζεται να «στοκάρει» ποσότητες του iPhone 12, υπό το φόβο ελλείψεων σε hardware components

    Η πανδημία της νόσου COVID-19 έχει μεταβάλλει σε μεγάλο βαθμό τόσο στον τρόπο που αντιδράει η αγορά της κινητής τηλεφωνίας, όσο και στις αποφάσεις που καλείται να πάρει. Με το μισό πλανήτη σε καραντίνα δεν χρειάζεται κανείς να είναι οικονομικός αναλυτής για να καταλάβει ότι η ζήτηση για νέα smartphones έχει πέσει κατακόρυφα. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι κατασκευαστές αναγκάζονται να μειώσουν τις παραγγελίες τους και να χαμηλώσουν τις προβλέψεις τους, ωστόσο η Apple από ότι φαίνεται με την περίπτωση του πολυαναμενόμενου iPhone 12 σκοπεύει να ακολουθήσει τον αντίθετο δρόμο, προχωρώντας όχι στη μείωση της παραγωγής, αλλά στην αύξηση της.

    Συγκεκριμένα, η Apple σχεδιάζει να παράγει 213 εκατομμύρια iPhone για το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο του 2020 μέχρι τον Μάρτιο του 2021. Το προαναφερθέν νούμερο είναι 4% περισσότερο σε σύγκριση με πέρσι, όπου η παραγωγή  ανήλθε στα 205 εκατομμύρια. Η επιχειρηματική λογική λέει ότι μία τέτοια κίνηση οφείλεται στην ύπαρξη ισχυρής ζήτησης. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει σε αυτή τη φάση και η Apple καταφεύγει σε αυτή τη κίνηση, εξαιτίας των ανησυχιών που έχουν προκύψει στη γραμμή της παραγωγής, καθώς δεν αποκλείεται να εμφανιστούν ελλείψεις στα hardware components των νέων iPhone. Αν και η κατάσταση στη Κίνα έχει εξομαλυνθεί αρκετά, το πρόβλημα τώρα εστιάζεται στις εργοστασιακές μονάδες της Μαλαισίας και των Φιλιππίνων.

    Η αβεβαιότητα αυτή οδηγεί λοιπόν σε αυτό το μέτρο, καθώς η εταιρεία από το Cupertino δεν θέλει να παρουσιαστούν ελλείψεις στην αγορά όταν θα κυκλοφορήσει το iPhone 12. Φυσικά όλη η γραμμή παραγωγής δεν θα αφορά μόνο τη νέα σειρά, καθώς σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς η παραγωγή θα σπάσει στο 50 – 50 με παλαιότερα και νεότερα μοντέλα. Εάν όλα κυλήσουν ομαλά, το νέο iPhone θα βρίσκεται στα καταστήματα τον προσεχή Οκτώβριο.   

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles