17.7 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    H AΤ&Τ «σκοτώνει» τη συμφωνία με την Τ-Mobile

    Η συμφωνία συγχώνευσης των δύο εταιρειών, της AT&T και της T-Mobile USA, θυγατρική της Deutsche Telekom, είχε ανακοινωθεί από τον Μάρτιο. Πρόκειται για μία συμφωνία που συνάντησε τον σκόπελο της αμερικανικής κυβέρνησης καθώς η τελευταία αρνείται να δώσει τη συγκατάθεσή της για την ολοκλήρωσή της.

    Σε ανακοίνωσή της, η AT&T αναφέρει: Οι ενέργειες της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών και του Υπουργείου Δικαιοσύνης να αναστείλει αυτή τη συναλλαγή, δεν αναστέλλουν την πραγματικότητα στην αμερικανική αγορά ασύρματων επικοινωνιών. Είναι μία από τις πιο ανταγωνιστικές βιομηχανίες του κόσμου με μία αυξανόμενη ανάγκη για περισσότερο φάσμα που δεν απελευθερώνεται και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Ο συνδυασμός μεταξύ της AT&T και της T-Mobile USA θα προσέφερε μία ενδιάμεση λύση για την ανεπάρκεια φάσματος. Εφόσον τέτοια βήματα δεν γίνουν, τότε τις βλάβες θα υποστούν οι καταναλωτές και η αναγκαία επένδυση δεν θα πραγματοποιηθεί.

    Η ΑΤ&Τ πρέπει να καταβάλει στην Deutsche Telekom το ποσό που προβλέπεται από το μεταξύ τους συμφωνητικό σε περίπτωση ακύρωσης της συμφωνίας, ποσό που έχει ήδη κρατήσει στα ταμεία της γι αυτό το λόγο.

    Μετά την ανακοίνωση της οριστικής διάλυσης των διαπραγματεύσεων συγχώνευσης, η Μετοχή της AT&T έπεσε κατά 1%, ενώ η μετοχή της Sprint, (που σε περίπτωση συγχώνευσης των δύο εταιριών θα ήταν το No. 3 της αμερικανικής αγοράς) ανέβηκε κατά 7%.

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles