24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    H Cyta τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών

    Μια εξόχως ενδιαφέρουσα εμπειρία είχαν όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Cyta την περασμένη Τρίτη 17 Μαΐου 2016 στη Λευκωσία, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τηλεπικοινωνιών με κύριο ομιλητή τον κ. Μιχάλη Μπλέτσα, επιστήμονα και ερευνητή, Διευθυντή Πληροφορικής Εργαστηρίου Μέσων Επικοινωνίας (Media Lab) του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) και έναν από τους εφευρέτες του Υπολογιστή των Εκατό Δολαρίων.

    Καλωσορίζοντας τον κ. Μπλέτσα στην Κύπρο και στη Cyta, ο Αναπληρωτής Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Οργανισμού, κ. Μιχάλης Αχιλλέως, ανέφερε ότι ο κ. Μπλέτσας διαθέτει ήδη ένα βιογραφικό που το ζηλεύουν οι καλύτεροι στον κόσμο, τονίζοντας ότι συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα σε αυτούς που γράφουν την ιστορία και το μέλλον των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας.

    pagkosmia imera tilepikinonion cyta 1

    Στην σύντομη ομιλία του, ο κ. Αχιλλέως, αναφέρθηκε επίσης στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών διεθνώς, αφού τα παραδοσιακά μοντέλα ανάπτυξης, γύρω από τις κλασσικές τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, έχουν εξαντλήσει τα όριά τους και επισήμανε την ανάγκη δραστηριοποίησης σε νέα μοντέλα ανάπτυξης, δίνοντας έμφαση στην καινοτομία. Τελειώνοντας συμπλήρωσε: Η Cyta, ως ο ηγέτης στον τομέα της ολοκληρωμένης ηλεκτρονικής επικοινωνίας στην Κύπρο, ακολουθεί αυτή τη στρατηγική, αξιοποιώντας  τις παραδοσιακές δυνάμεις του Οργανισμού και επενδύοντας σε νέες.

    pagkosmia imera tilepikinonion cyta 3

    Ο κ. Μπλέτσας, ξεκίνησε την ομιλία του με μια ενδιαφέρουσα ιστορική αναδρομή του διαδικτύου, από τη γένεσή του μέχρι το πού μπορεί να φθάσει στο μέλλον, σημειώνοντας ότι σήμερα, έχει επικρατήσει όλων των άλλων τηλεπικοινωνιών, αφού όλες περνούν πλέον, μέσα από εφαρμογές.

    Αναφερόμενος στην συνέχεια στις προσπάθειες που γίνονται από μεγάλους διεθνείς οργανισμούς, για να μεταφέρουν διαδίκτυο σε απομονωμένες περιοχές μέσα από διάφορες τεχνολογίες, επεσήμανε ότι αυτές οι προσπάθειες δεν μπορούν υποκαταστήσουν τις υποδομές, τονίζοντας με έμφαση ότι το μέλλον του διαδικτύου είναι οι οπτικές ίνες. Μιλώντας για το ανθρώπινο δικαίωμα στην επικοινωνία και την ανάγκη όλοι οι άνθρωποι να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες, είπε ότι η επικοινωνία είναι η ειδοποιός διαφορά του homo sapiens από τα άλλα όντα του πλανήτη. Αναφέρθηκε, επίσης, στη σημασία της τεχνολογίας και της πληροφορικής στην επιχειρηματικότητα, έτσι ώστε να διαχέεται σε όλους τους τομείς της κοινωνίας η πρόοδος και η ανάπτυξη.

    Σημειώνεται ότι η Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Μαΐου, σε ανάμνηση της ίδρυσης αυτή τη μέρα του 1865 της Παγκόσμιας Τηλεγραφικής Ένωσης που σήμερα ονομάζεται Παγκόσμια Τηλεπικοινωνιακή Ένωση. Στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας είναι η ενημέρωση του κοινού για τα οφέλη της ανάπτυξης και της χρήσης των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην κοινωνία και την οικονομία, καθώς και για τους τρόπους γεφύρωσης του ψηφιακού χάσματος.

    pagkosmia imera tilepikinonion cyta 2

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles