23.6 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Η δύναμη να αντιστέκεσαι Νο 2

    Από το πρωί, σκεφτόμαστε αν πρέπει να σας γράψουμε κάτι για το συγκλονιστικό γεγονός που παρακολουθήσαμε μέσα από τα social media, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Την αυτοκτονία του 77χρονου στην πλατεία Συντάγματος.

    Υπάρχουν άλλοι που είναι του πολύ πιο άμεσου επαγγελματικού του ενδιαφέροντος να ασχοληθούν με το “αστυνομικό” ρεπορτάζ αυτής της ιστορίας. Όπως και με τον αριθμό των αυτοκτονιών που έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα σε όλη την Ελλάδα.

    Aποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας αυτή τη φωτογραφία, του @MakisSinodinos που έχει κάνει το γύρο του twitter εδώ και κάποιες ώρες, με τα σημειώματα που έχουν αφήσει περαστικοί στον χώρο.

    Ίσως ακούγεται ουτοπικό στα αυτιά κάποιων το ότι δεν θέλουμε να βλέπουμε τέτοιες ειδήσεις. Αλλά πραγματικά πιστεύουμε πως δεν πρέπει να εξοικειωθούμε με αυτές. Το δικαίωμα στην επιβίωση και την αξιοπρέπεια, είναι δικαίωμα που έχει ο καθένας από εμάς και χρειάζεται να πολεμάει γι αυτό. Με όποιο τρόπο μπορεί.

    Υποχρέωση του καθένα από εμάς είναι να φροντίζουμε με τις προσωπικές και κοινωνικές μας επιλογές να διασφαλίζουμε αυτό το δικαίωμα, όχι μόνο για εμάς, αλλά και τους υπόλοιπους με τους οποίους μοιραζόμαστε την ίδια γειτονιά, την ίδια πόλη, την ίδια χώρα. Ακόμα κι αν οι συνθήκες είναι αντίξοες, χρέος μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να αλλάξει αυτό. Για να το καταφέρουμε αυτό, χρειάζεται δύναμη. Αυτή τη δύναμη πρέπει να βρίσκουμε μέρες σαν κι αυτή.

    Πηγή photo: The insider

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles