23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    H Google αναπτύσσει ένα “κουμπί πανικού” σε περίπτωση που η ΑΙ DeepMind απειλήσει την ανθρωπότητα!

    Σε πολλές ταινίες επιστημονικής φαντασίας (όπως το Terminator και το Matrix) έχουμε δει τις μηχανές και την τεχνητή νοημοσύνη να αποκτούν συνείδηση και να υποδουλώνουν την ανθρωπότητα. Μπορεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο να φαντάζει αποκύημα της ανθρώπινης φαντασίας, ωστόσο αρκετοί επιστήμονες και entrepreneurs (όπως για παράδειγμα ο Elon Musk και ο Stephen Hawking) κρούουν τον κώδων του κινδύνου, καθώς είναι πολύ πιθανό σε κάποια φάση στο μέλλον μία ανεπτυγμένη μορφή τεχνητής νοημοσύνης να θέσει σε κίνδυνο ακόμη και την επιβίωση του ανθρωπίνου γένους.

    DeepMind 1

    Για αυτό λοιπόν, η Google σε μία προσπάθεια ώστε η ανθρωπότητα να μην βρεθεί ενώπιον δυσάρεστων καταστάσεων, αναπτύσσει ένα ειδικό “κουμπί πανικού” σε περίπτωση που η DeepMind Α.Ι ξεφύγει από τον έλεγχο. Αυτό το ειδικό panic button θα δίνει τη δυνατότητα στον άνθρωπο που το ελέγχει να μπορεί  να σταματήσει τη λειτουργία του. Σύμφωνα με τους επιστήμονες που ασχολούνται με την ανάπτυξη του DeepMind project είναι επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας ενός panic button, έτσι ώστε να μην προκληθεί οποιαδήποτε βλάβη τόσο στους operators της τεχνητής νοημοσύνης όσο και στο περιβάλλον. Βέβαια μία τέτοια διαδικασία δεν θα είναι εύκολη, καθώς θα πρέπει να δημιουργηθούν ειδικοί αλγόριθμοι που θα αποτρέπουν αυτές τις δυσάρεστες καταστάσεις και όπου η A.I δεν θα είναι σε θέση να τους κάνει override. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρξει κάποιο Skynet στο μέλλον…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles