12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    H Huawei ενώνει της δυνάμεις της με την Tencent και βάζει φωτιά στον κόσμο του gaming!

    Το gaming είναι πάντοτε μια εξαιρετικά προσοδοφόρα αγορά, για αυτό και όλοι οι μεγάλοι παίκτες που δραστηριοποιούνται στον κόσμο των νέων τεχνολογιών δεν διστάζουν να δοκιμάζουν την τύχη τους κι εκεί! Όπως έγινε γνωστό από ένα report του Reuters, η Huawei αποφάσισε πρόσφατα να ενώνει τις δυνάμεις της με την Tencent, σε ένα deal που αναμένεται να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα στον κόσμο της ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας! Οι δύο εταιρείες κολοσσοί αναμένεται να συνεργαστούν για την ανάπτυξη μιας cloud-based gaming πλατφόρμας, η οποία θα έχει την ίδια λογική με το Stadia της Google. 

    Φυσικά την Huawei την γνωρίζετε όλοι, όμως σε περίπτωση πoυ δεν έχετε ακούσει κάτι για την Tencent, η συγκεκριμένη εταιρεία δραστηριοποιείται τόσο στο χώρο του entertainment, όσο και στην ανάπτυξη τηλεπικοινωνιών και A.I.-based εφαρμογών. Αν και σε αυτή τη φάση δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση, ωστόσο είμαστε στη θέση να γνωρίζουμε ότι ο επεξεργαστής Kunpeng που αναπτύσσεται από την Huawei, θα χρησιμοποιηθεί στην cloud-based gaming platform της Tencent, ονόματι GameMatrix. Μάλιστα, οι δύο κολοσσοί από την Κίνα πρόκειται να εξερευνήσουν τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και του Augmented Reality στα games. Η σχέση βέβαια ανάμεσα στις δύο εταιρείες δεν είναι πρόσφατη, καθώς στο παρελθόν η Tencent είχε επενδύσει στους servers της Huawei. Με το cloud gaming να διαθέτει αυτή τη στιγμή τη δυναμική για να αλλάξει άρδην την εικόνα της βιομηχανίας του gaming στο άμεσο μέλλον, το προαναφερθέν deal είναι βέβαιο ότι θα φέρει σύντομα… καρπους!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles