22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    H Κινεζική Τencent εξαγοράζει το πασίγνωστο Clash of Clans!

    Οι Κινέζοι της Tencent (πρόκειται για την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την υπηρεσία ΙΜ WeChat και την διαδικτυακή πύλη QQ) έχουν συμφωνήσει για την εξαγορά του πασίγνωστου Clash of Clans, από τον γίγαντα των τηλεπικοινωνιών Softbank για το ποσό των 8,5 δις δολαρίων (!) με αποτέλεσμα να κατέχουν μετά το πέρας της συμφωνίας το 73% της εταιρίας!

    55103_1466937315-full

    «Θέλουμε η Supercell να είναι το καλύτερο μέρος στον κόσμο για τους δημιουργικούς ανθρώπους να δημιουργήσουν παιχνίδια», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Supercell, Ilkka Paananen. «Την ίδια στιγμή, αυτή η νέα συνεργασία μας προσφέρει συναρπαστικές ευκαιρίες ανάπτυξης στην Κίνα, όπου θα είμαστε σε θέση να προσελκύσουμε εκατοντάδες εκατομμυρίων νέων gamers μέσω των διαύλων της Tencent.»

    Η SoftBank ψάχνει να εκποιήσει περιουσιακά στοιχεία, ώστε να μειώσει το χρέος της, μεγάλο μέρος του οποίου συνδέεται με την κατοχή του τέταρτου μεγαλύτερου φορέα κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ, Sprint, την οποία αγόρασε το 2013 σε μια προσπάθεια να μπει στην αγορά των ΗΠΑ. Η εταιρεία έχει επίσης πει ότι θα πουλήσει μετοχές αξίας τουλάχιστον 7,9 δις δολλαρίων στην Alibaba.

    Εν τω μεταξύ, η Tencent θα είναι σε θέση να επεκτείνει την παρουσία της στην αγορά των παιχνιδιών. Η εταιρία διαθέτει ήδη την Riot Games, κατασκευάστρια του League of Legends, το οποίο είναι το πιό κερδοφόρο παιχνίδι για PC στον κόσμο. Το Clash of Clans της Supercell έχει την ίδια θέση στον χώρο των κινητών συσκευών. Η φινλανδική εταιρεία προγραμματισμού κάνει επίσης το Boom Beach, το Clash Royale, και το Hay Day, τα οποία δεν είναι τόσο διημοφιλή, αλλά φέρνουν επίσης σημαντικά έσοδα.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles