20.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    H κρίση στην Ελλάδα σε 4 βίντεο στο Khan Academy

    Σας έχουμε γράψει για το Khan Academy. Την ιδέα της εκπαίδευσης μέσα από βίντεο στο YouTube, που ξεκίνησε από τον Shalman Khan και έχει γιγαντωθεί σε χιλιάδες εκπαιδευτικά βίντεο για διάφορες γνωστικές ενότητες.

    Στον τομέα των μακροοικονομικών, εμφανίστηκαν και 4 εκπαιδευτικά βίντεο για το θέμα της Ελλάδας, φτιαγμένα από τον Sal Khanopolis. O Khanopolis, εξηγεί το «πρόβλημα», δηλαδή το γεγονός της κρίσης στην Ελλάδα, τα οικονομικά στοιχεία και τις τακτικές που έχουν επιλεγεί σε συνεννόηση με την ΕΕ για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, δηλαδή το πρόγραμμα λιτότητας, την ματαιότητα κάποιων εξ αυτών των αποφάσεων και τι σημαίνουν πρακτικά για τους πολίτες.

    Στο δεύτερο βίντεο αναφέρεται τι θα έκανε η Ελλάδα αν είχε το δικό της νόμισμα και πώς θα αποτυπωνόταν η κρίση αυτή σ’ εκείνη την περίπτωση, σε άμεσο παραλληλισμό με την Μεγάλη Βρετανία και τον τρόπο που η χώρα αυτή βίωσε τραπεζικά και οικονομικά την κρίση εφόσον δεν είναι στην Ευροζώνη.

    Στο τρίτο βίντεο πιθανολογείται (θεωρητικά) η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και επεξηγείται ο τρόπος με τον οποίο θα έβγαινε η χώρα, με πολύ απλά και πρακτικά παραδείγματα. Εξηγεί πώς θα μετέτρεπε το χρέος της στο δικό της νόμισμα και στη δυνατότητα που θα είχε να τυπώνει χρήμα για να εξυπηρετήσει αυτή τη νέα μορφή χρέους, με τον κίνδυνο βέβαια το χρήμα αυτό να είναι πληθωριστικό. Όλα αυτά σε θεωρητικό επίπεδο βέβαια.

    Και στο τέταρτο και τελευταίο βίντεο, εξηγείται βέβαια γιατί η Ευρώπη ανησυχεί για την κρίση στην Ελλάδα και γιατί την αφορά.

    Ξεσκονίστε τα Αγγλικά σας. Ας πάρουμε ένα παράδειγμα για τον τρόπο που μπορεί ο καθένας να πάρει online εκπαίδευση, με ένα θέμα που μας αφορά άμεσα. Την κρίση που βιώνουμε.

    Αν θέλετε να παρακολουθήσετε το κανάλι της Khan Academy στο YouTube μπορείτε να γίνετε συνδρομητές εδώ και η ιστοσελίδα της είναι εδώ.

    Δείτε τα βίντεο παρακάτω. Εμείς ευχαριστούμε τον Χριστόφορο που ήταν αφορμή να μάθουμε γι αυτό

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles